Vágólapra másolva!
Alighogy napvilágra került, hogy Georgia állam sportolói engedélyt adott Mike Tyson korábbi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoknak, az állam kormányzója tiltakozott az ellen, hogy Iron Mike Atlantában mérkőzzön meg Lewisszal a vb-címért. Roy Barnes arra hivatkozik, van más is Tyson számláján ahhoz, hogy ne Atlantában bokszoljon.

Ezzel egy időben Texas állam kormányzója, Rick Perry és Colorado első számú jogi képviselője, Bill Owens is amellett agitál, az ő földjükre se lépjen be Vas Miska. Utóbbi két kormányzó kijelentette, nem riadnak vissza attól, hogy az illetékes szervekre nyomást gyakoroljanak annak érdekében, hogy Tyson ne bokszolhasson.

Colorado álláspontja a korábbi értesülésekkel szemben "papírforma", de Texas és Georgia részéről több mint meglepő a reagálás. Utóbbitól annál is inkább, mert ez az állam Muhammad Alin is segített 1970-ben. Amikor az amerikai három éves kihagyás után visszatért, Georgia állam szabad utat engedett neki.

A Morales-Barrera pehelysúlyú bokszmérkőzést március 2-ról június 22-re halasztották, azzal az indokkal, hogy Barrera válla megsérült. A helyszín nem változik, az MGM Las Vegas ad otthont a meccsnek.

Thury Gábor

Korábban:

Tyson Atlantában bokszolhat Lewisszal

Filmajánlat:

Ilyen a boksz