Vágólapra másolva!
A WBC-szervezet megakadályozhatja, hogy a nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok Lennox Lewis Mike Tyson helyett Chris Byrddel mérkőzzön, hogy megvédje világbajnoki címét. Tyson versenyzői engedélyét Nevadában visszavonták, így az egykori világbajnok nem állhat a kötelek közé április 6-án Las Vegasban. Byrd neve került szóba potenciális ellenfélként, s a Tyson elleni meccs az év egy későbbi szakaszára tolódna.

Jose Sulaiman, a WBC-szervezet elnöke viszont kijelentette: Lewis kötelező címvédő meccsén Tyson ellen köteles a szorítóba lépni, előtte más ellenfél nem jöhet szóba: "Nem engedhetjük meg, mert nem ez nem hozható összhangba a testület szabályaival. Két évvel ezelőtt Mike Tyson volt az első számú kihívó. A döntés előtt sokat vitáztunk, de egyhangú határozatot hoztunk. Tavalyi döntésünk értelmében a világbajnokot címvédő meccsekre köteleztük a hivatalos kihívó ellen, ha ettől elállt, megfosztottuk címétől. Különben is: tudjuk, hogy mindkét ökölvívó egymás ellen akar bokszolni."

Sulaiman hozzátette: a szervezet reméli, hogy áprilisban létrejöhet a meccs, ha nem is Nevadában, akkor más helyszínen. Lehetséges helyszínként korábban Los Angeles, Manila és Dél-Afrika is szóba került, bár az elnök azt mondta: "Amikor a promóterek szervezték a találkozót, helységnevekről és városokról nem esett szó, csak magáról a találkozó lebonyolításáról."

Az elnök nem mulasztotta el kijelenteni: "Azt hiszem, Lewis elégedett lenne magával, ha legyőzné Tysont, mert ezzel megmutathatja, hogy ő a kor nagy bajnoka. S ugyanezt gondolom Mike-ról, ha legyőzi Lennoxot. Ezt a meccset mindenki látni akarja a világon. Tudjuk, hogy mi történt a sajtókonferencián, de a Lewis-Tyson mérkőzés nem maradhat el. Ha áprilisban lesz, ha májusban, ha júniusban, az is mindegy. Az a fő, hogy lesz meccs!"

Ajánlat:

Ilyen a boksz

Korábban:

Lewis Tyson helyett Byrddel bokszolna

Fórum:

Mike Tyson Fan Club

Thury Gábor