Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i rendőrség jelentésében amellett foglalt állást, hogy a korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszolót, Mike Tysont nemi erőszak elkövetése miatt helyezzék vád alá. Ráadásul nem is egy, hanem két esetről van szó.

Az ügyészség és a rendőrség képviselői egy tavaly szeptemberi és még korábban, 2000 novemberében elkövetett eset ügyében egyeztettek. Az utóbbi esetről decemberig a rendőrségnek sem volt tudomása.

A szembesítések és kihallgatások eredménye az, hogy Tyson mindkét esetben vádolható, de a kerületi ügyészség jogi képviselője megemlítette, akár egy hónapba is beletelhet, hogy az ügyészek a vádemelés mellett döntsenek. Tyson ügyvédje, Darrow Soll még a hét elején reagált a rendőrségi jelentésekre, amelyek már akkor megszellőztették, hogy Tyson bizony bajba kerülhet: "Reméljük, hogy a kerületi ügyészség minden részletre kiterjedő alapos vizsgálatot követően úgy dönt, nem emel vádat."

Csupán emlékeztetőül: Tyson nemi erőszakért 1992 és 1995 között három évet börtönben töltött, 1997-ben pedig Nevada állam sportbizottsága bevonta versenyzői engedélyét, mert Tyson beleharapott Holyfield fülébe.

A múlt héten szintén Nevadában nem tették meg neki azt a gesztust mint korábban, hogy visszaadják a licencét. Miközben Tyson teamje Nagy-Britanniában, Kaliforniában, s kis túlzással az egész földtekén próbálkozik versenyzői engedélyhez jutni, addig nem kizárt, hogy Clark megye kerületi ügyészsége vádat emel Vas Miska ellen nemi erőszakért, aki ráadásul visszaesőnek minősül. Így nem lesz könnyű versenyzői engedélyt szereznie.

Ajánlat:

Tyson bunyói és balhéi

Korábban:

Thury Gábor