Vágólapra másolva!
Dariusz Michalczewski a 11. menetben technikai KO-val védte meg a WBO-szervezet félnehézsúlyú világbajnoki címét az amerikai Richard Hall ellen. A kihívót szemsérülése miatt az orvos javaslatára Mark Nelson mérkőzésvezető léptette le.

A 33 esztendős Michalczewski, a Tigris veretlenül, 44 győzelemmel (37 KO) vágott az összecsapásnak, míg a 30 éves, a WBO-ranglistán ötödik, Romboló becenévre hallgató Richard Hall 25 győzelme mellett (24 KO) mellett két vereséget könyvelhetett el a találkozóig. A tíz éve profi, huszadik címvédésére készülő Dariusz profiként először bokszolt Berlinben, abban a városban, amely tulajdonképpen a Rocchigiani-fivérek felségterülete volt korábban. A lengyel származású bokszoló azt nyilatkozta, berlini fellépését kiütéssel szeretné emlékzetessé tenni. Hozzátette, azért vigyázni kell, mert a bokszban semmit sem lehet előre tudni.

A balkezes Hall korábban az amerikai Roy Jones kihívója volt, Michalczewski ezzel kapcsolatban kijelentette, hamarabb szeretne végezni ellenfelével, mint azt Jones tette, aki csak a 11. menetben "végzett" ellenfelével. A WBO félnehézsúlyú bajnoka 79,2 kilóval, a kihívó 78,7-tel mérlegelt a 79,378 kg felső határú súlycsoportban.

Az első menet az ismerkedés jegyében telt el, a két bokszoló csak kóstolgatta egymást. A másodikban is az amerikai volt a mozgékonyabb, de balegyenesekkel Michalczewski többször megelőzte Hall-t. A harmadik felvonásban a német továbbra is távol tartotta ellenfelét, a címvédő egy sorozat "lenyelését" leszámítva masszívabbnak tűnt. Az negyedik körben Hall ritmust váltott, de nem fért a bajnok közelébe. Sőt, kapott egy megerendítő erejű ütést, de remekül visszatámadott, majdnem elsöpörte az amerikait. Az ötödik menet nagy csatát hozott: óriási ütésváltás alakult ki, Hall hibázott, mert hosszabb karjaival leállt verekedni. A hatodik menet Michalczewski fölényét hozta, bal egyenesei rendre ültek. Óriási csata folyt a hetedik menetben is, a címvédő tisztábbakat ütött, de Hall nem ment le a padlóra, ám jobb szeme alatt felszakadt a bőr.

A nyolcadik menetben a fáradtság jelei mutatkoztak mindkét öklözőn. A szünetben mindkét szorítósarokban a sérülések szakembere, a cutman került főszerepbe: bizony a szemsérüléseket kellett kezelni. A kilencedik menet végén Hall remekül beindult, de Michalczewski mintha erre várt volna: remek kontrákat ütött, majdnem megrendítette ellenfelét. A tizedik menetben Hall szinte alig látott a jobb szemére, de elhelyezett egy "mesés vesést" a németen, ezért egy pillanatra meg is torpant a találkozó. Amely nem volt sziporkázó a találkozó, de valami félelmetes küzdelem folyt a kötelek között. Hall úgy jött ki a tizenegyedik menetre, mint az elsőre, de Mark Nelson mérkőzésvezető nem sokkal ezután az orvost hívta, aki Hall leléptetése mellett döntött. Elvileg a bokszoló egészsége a fontos, de felmerül a kérdés, hogy három menettel a leléptetés előtt miért nem vállalta fel senki a döntést? A tizenegyedik menetben a a Tigris technikai KO-val védte meg címét.