Vágólapra másolva!
Csodálatos teljesítményükért megérdemlik, hogy a Davis-kupa legendái közé kerüljenek - írja a francia L'Equipe a győztes francia válogatott tagjairól és kapitányáról, Guy Forget-ról. A döntő hazai elvesztése után viszont sokkos állapotról beszélnek a melbourne-iek.

Ausztráliában és Franciaországban alig tudnak napirendre térni a teniszkedvelők a Davis-kupa-döntő eredménye felett. Természetesen más a hangulat Melbourne-ben és Párizsban. A francia lapok tegnap értékelték a válogatott kilencedik győzelmét, s egymást licitálva dicsérik a játékosokat, és a szövetségi kapitányt.

Guy Forget-t zseniális edzőnek tartja a L'Equipe, és a sportnapilap azt is megállapítja, hogy Nicolas Escude csapatba állításával új hőst adott a nemzetnek. A Le Parisien és a Le Figaro is csatlakozik ehhez, és azt is kiemeli, hogy a Pioline, Santoro páros nagy hidegvérrel és forró szívvel hozta a döntő egyik legfontosabb meccsét.

Ugyanakkor tárgyilagosak is a párizsiak, hiszen elismerik, hogy John Fitzgerald ausztrál kapitány kapitális hibái nélkül aligha nyerhettek volna. Fitzgerald nem bízott Rafterben és Hewittban, fűre vitette a találkozót, pedig mindketten igazolták korábban, hogy a kemény pályán is nagy eredményekre képesek. Rafter kétszer nyert betonon US Opent, az idén pedig Hewitt sikerének örülhettek. De még ennél is végzetesebb volt a nagy párost, a Woodbridge, Arthurs duót mellőzni.

Ha nem így tesz Forget, nem csupán az ausztrál győzelmi esély lett volna nagyobb a tapasztalt francia pár ellen, hanem Rafter is pihenhet egyet, s nyilván játszik az utolsó meccsen.

Az ausztrál újságok azt írják, hogy a fociválogatott bukása után mellbe vágták őket a teniszezők, nehéz lesz elfeledni ezt a sokkos állapotot. A L'Equipe sorai jól érzékeltetik a DK-döntő hangulatát: "Rekviemként hatott, amikor a közönség az ausztrál himnusz éneklésével próbálta lelkesíteni Arthurst a negyedik játszmában."

Korábban:

Franciaország nyerte a Davis-kupát