Vágólapra másolva!
Kótai Mihály december 14-én lép legközelebb a kötelek közé az Elektromos Népfürdő utcai csarnokában. A 2000. októberében profinak állt, még veretlen magyar bokszoló a 69,853 kilós mezőnyben a dominikai Soto ellen bokszol. Kótainak ez lesz a 14. meccse a hivatásosok között, eddig veretlen, kilenc alkalommal nem kellett a kitűzött menetszámot a szorítóban töltenie, hétszer az első menetben győzte le ellenfeleit.

Kótai legutóbb Budapesten októberben Hintereggert verte, a mostani a második olyan mérkőzésre, amelyet nyolcmenetesre terveznek. A 25 éves magyar a Polish Boxing Promotion alkalmazásában áll, övé lesz a főmeccs a programban. A kiváló ütőerejű Kótai még nem címmérkőzésen bokszol, jelenleg a WBC-szervezet ranglistáján a 30. helyen áll, az EBU-nál a 16. A mérlegelés december 13-án lesz.

Kótai természetesen győzelmet remél, de mást is: "Remélem, jövő nyáron már címmeccsen léphetek a szorítóba, valamelyik tekintélyes szervezet kisvilágbajnoki övéért. A menedzsment nem akar idő előtt a mélyvízbe dobni. Aki viszont eljön a gálára, annak megígérhetem, hogy jó meccs lesz, azt nem tudom, hogy hányadik menetben ütöm ki ellenfelemet, de minél előbb szeretném."

Thury Gábor

Korábban:

Kótai újabb győzelemre készül