Vágólapra másolva!
"Hálásak vagyunk ezért a csodálatos ajándékért" - olvasható az Andre Agassi, Steffi Graf  házaspár által kiadott sajtóközleményben, huszonnégy órával első gyermekük megszületése után. A nem egészen nyolc hónapra született - ennek ellenére 50 centis és 2600 grammos, tehát normál súlyú - fiúcsecsemőnek a Jaden Gil nevet adták.

Anya és gyermeke már egy nap után elhagyhatta a Las Vegas-i magánklinikát, a Bild viszont úgy tudja, hogy a koraszülés miatt még egy pár napig megfigyelés alatt maradnak a kórházban.

A kicsit egyébként természetes úton, tehát nem császármetszássel hozta világra Steffi, ami némiképp meglepő, különösen azért, mert az Egyesült Államokban a szülések 60 százalékánál császármetszést alkalmaznak az orvosok - szemben az Európában megszokott 10-15 százalékkal. Német szakértők szerint a koraszülés önmagában nem jelent problémát, ugyanis a bébi megfelelő méretű, és a tüdeje is tökéletesen kifejlődött, ami ilyenkor a kulcskérdés. Különben is, a fogamzás időpontja még a mai módszerekkel is csak hozzávetőlegesen állapítható meg.

Most pedig pörgessük vissza az utolsó két hét történetét az Agassi.házaspár életében.

Október 17., szerda: Steffi Las Vegasban van, Andre szülővárosában. Agassi eközben Stuttgartban tartózkodik, találkozik Peter Graffal (63), Steffi édesapjával. Váratlanul feladja a marokkói Arami elleni meccsét, magánrepülőgépébe vágja magát, és hazarepülo Las Vegasba.

Október 18., csütörtök: Steffi rutinvizsgálatra megy nőgyógyászához, aki megállapítja: a szülés bármelyik pillanatban megindulhat. Steffi felhívja édesanyját, Heidit (59) - aki Floridában él -, hogy repüljön Las Vegasba, mert szükség lesz rá. Ugyanakkor Andre villámgyorsan megteszi az előkészületeket az esküvőhöz, nehogy a kicsi házasságon kívül jöjjön a világra...

Október 22., hétfő: Steffi Graf és Andre Agassi a Clark megyei bíróságon (Las Vegas), Michael Cherry békebíró előtt egybekelnek. Abszolút titokban, násznép, felhajtás nélkül.

Október 26., péntek: A hajnali órákban rátörnek Steffire a szülési fájdalmak, férje azonnal egy magánklinikára viszi a kismamát. Az orvos a család barátja. A kicsi hajnali 3 óra 45 perckor megszületik. Agassi végig jelen van, tehát "papás szüléssel" állunk szemben. A gyermek egészséges, méreteit már ismerjük.

Korábban:

Ch. Gáll András