Vágólapra másolva!
Három tenisznagyság is lemondta szereplését a jövő heti, párizsi mesterversenyről. Az amerikai Andre Agassi és Pete Sampras, valamint az ausztrál Patrick Rafter családi okok, illetve sérülés miatt marad távol a rangos viadaltól. Ami a hölgyeket illeti: az Egyesült Államok válogatottja visszalépett a Fed-kupa döntőjétől.

Andre Agassi, Pete Sampras és Patrick Rafter is jelezte a párizsi Masters-viadal szervezőinek: nem indulnak az október 29-én rajtoló teniszversenyen. A hivatalos indokok között Agassi azt emelte ki, hogy Steffi Graffal történt házassága után szeretne feleségével tölteni egy kis időt. Sampras jobb karja sérült, várhatóan idén már nem is teniszezik, míg az ausztrál Rafter, Wimbledon idei döntőse állandó vállproblémáit piheni ki. A három bajnok helyett a német Nicolas Kiefer, a cseh Jiri Novak és a marokkói Younes El Aynaoui indul a Bercy sportcsarnokban rendezendő viadalon.

A hölgyeknél is az amerikaiak okoztak szenzációt: a címvédő Egyesült Államok nőitenisz-válogatottja bejelentette, politikai okok és biztonságtechnikai kérdések miatt visszalép a november 7-11-ig, Madridban megrendezendő Fed-kupa döntőtől. A rövidesen megnevezett helyettes Spanyolország, Belgium, Csehország, Franciaország, Argentína, Oroszország és Ausztrália társaságában a spanyol fővárosban csap majd össze.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke, Francesco Bitti beletörődött az amerikaiak döntésébe. "Biztos vagyok benne, hogy a sportolók csalódottak, amiért nem képviselhetik országukat az idei Fed-kupa döntőben, de természetesen respektáljuk a döntést"

Pincési László