Vágólapra másolva!
Ian Thorpe gyorsúszó klasszis egyre nagyobb léptekkel halad afelé, hogy egyszer Ausztrália legjobban fizetett sportolója legyen.

A Business Review Weekly által összeállított listán ugyan egyelőre még csak a 22. - a golfozó Greg Norman áll az élen -, de három új, összesen 5 millió amerikai dollár értékű szerződésével minden bizonnyal jelentősen javít pozícióján. Norman tavaly 26,3 milliót, Thorpe 600 ezret keresett.

A 19. születésnapját szombaton ünneplő úszózseni három évre szóló megállapodást kötött egy japán televízióval, egyúttal 2005-ig érvényes kontraktust írt alá az adidasszal, s emellett vállalta, hogy reklámozza egy bizonyos Gaffney nevű cégnek a hírügynökségi jelentések által nem részletezett termékeit.

"Nem akarunk belőle bárki másnál nagyobb sztárt csinálni, de azt mindenképpen megérdemli, hogy az értékén kezeljük. Ő a világ egyik legnagyszerűbb sportolója" - mondta Dave Flaskas menedzser.

Az ausztrálok kiválósága a tavalyi olimpián, Sydneyben háromszor állhatott fel a dobogó tetejére, a júliusi vb-n, Fukuokában hat számban győzött.

Korábban: