Vágólapra másolva!
Az amerikai katasztrófahelyzet miatt a tengerentúli profi ökölvívó-mérkőzések egytől egyig elmaradnak. A legérzékenyebb veszteség a Madison Square Garden közönségét érte, ugyanis így nem láthatja a középsúlyú IBF/WBC-bajnok Bernard "Hóhér" Hopkins és a WBA-címvédő Felix Trinidad összecsapását. Don King, az egyik leghíresebb promóter helyesli a döntést...

A híres-hírhedt menedzser
is egyetért a halasztásokkal

"Ez az év egyik legjobb mérkőzése lenne, ezért fontos edzésben tartani a feleket. A mérkőzést jó időben és jó helyen rendezzük majd, a jelenlegi helyzet erre alkalmatlan. Helyeslem, hogy elhalasztották az összecsapásokat" - mondta King. Trinidad Puerto Ricó-i otthonából üzent a világnak: "Ez nagyon szomorú szituáció, amely nemcsak az Egyesült Államokat érinti, de az egész világot is. Nagy kár a sok elvesztett életért."

A félnehézsúlyúak között Clinton Woods lett Roy Jones Jr. Hivatalos kihívója, miután a WBC-mérkőzésen egyhangú pontozással legyőzte Yawe Davist. A sheffieldi összecsapáson a bírók 117:112, 118:110 és 118:112 arányban látták jobbnak Woodsot. A szaksajtó "Woods legjobb mérkőzésének" titulálta a küzdelmet. Panos Eliades mérkőzésszervező szerint könnyen előfordulhat, hogy Woods Nagy-Britanniában mérkőzik meg Jonesszal. "Roy azt mondta, szívesen jönne ide, hogy megküzdjön Clintonnal. Úgy vélem, jövő év elejére összejöhet a meccs."

"Ez volt életem egyik legnehezebb mérkőzése" - értékelt Woods. "Davis rendkívül kemény ellenfél volt. Már régóta várom a Jones elleni összecsapást"

A hétvége programja:
Szeptember 14.
Manchester Evening News Arena (Manchester, Anglia)
Ricky Hatton (24-0) - John Bailey (17-7-2)
(WBU kisváltósúlyó-címmérkőzés)

Harvey Hadden Sports Centre (Nottingham, Anglia)
Jawaid Khaliq (15-1-1) - Jacek Bielski (15-0)
(IBO váltósúlyú-címmérkőzés)

Agadir, Marokkó
Salim Medjkoune (36-3) - Koczák Sándor (15-1)
(EBU kispehelysúlyú-címmérkőzés)
Khalid Rahilou (36-4) - Szakállas Ferenc (22-8-4)
(WBA váltósúlyú kisvilágbajnoki cím)

Pincési László

Korábban: