Vágólapra másolva!
Az igazi nagy sztárok közül Hingis, Davenport és Serena Williams, valamint Rafter, Agassi és Szafin lép pályára a ma délután kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open nyitónapján. A magyarok közül Gubacsi Zsófia és Mandula Petra kezdi meg a szereplést - reméljük, sikerrel.

Gubacsi a 18-as pálya második találkozóján lép pályára a holland Oremans ellen, míg a 11-es pálya ugyancsak második összecsapásán a 20. helyen kiemelt spanyol Arantxa Sanchez-Vicario ellen próbálkozik Mandula Petra.

Lássuk a nap többi mérkőzései közül néhányat: Partick Rafter életét nem igazán keserítheti meg a Bob Bryan, aki jó szerva-röpte játékos, de annyira nem, hogy a kétszeres US Open-bajnok ausztrálra komoly veszélyt jelentsen. A második helyen kiemelt amerikai Andre Agassi is egy Bryant kapott, Mike-ot. A jobbkezes játékosnak főleg az adogatás-fogadás az erőssége, de láb-, valamint mezőnymunkája gyenge.

A svájci világelső Martina Hingis a csupán június óta profi Laura Granville ellen lép pályára a centerpályán, azaz az Arthur Ashe Stadionban. Az alapvonaljátékosként ismert Granville célja csak a tisztes helytállás lehet. Az erőtől duzzadó Serena Williams ellenfelét, a német Anca Barnát Amerikában gyakorlatilag nem is ismerik, kivéve azokat a fanatikusokat, akik látták őt játszani a tavalyi Northern California challenger-tornán, amelyet megnyert. Igazából nem is érdemes összehasonlítani a két játékost, Serena annyival jobb és esélyesebb.

Az 1. forduló érdekesebb mérkőzései

női egyes:
Arantxa Sanchez-Vicario (spanyol, 20.) - Mandula Petra
Miriam Oremans (holland) - Gubacsi Zsófia
Martina Hingis (svájci, 1.) - Laura Granville (amerikai)
Lindsay Davenport (amerikai, 3.) - Andrea Glass (német)
Serena Williams (amerikai, 10.) - Anca Barna (német)
Nicole Pratt (ausztrál) - Monica Seles (amerikai, 7.)

férfi egyes:
Patrick Rafter (ausztrál, 6.) - Bob Bryan (amerikai)
Mike Bryan (amerikai) - Andre Agassi (amerikai, 2.)
Michael Chang (amerikai) - Nicolas Lapentti (ecuadori, 26.)
Sebastien De Chaunac (francia) - Marat Szafin (orosz, 3.)

Pincési László

Korábban: