Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A főiskolás és egyetemista sportolók eddigi húsz nyári világjátékán a magyar versenyzők 96 aranyérmet szereztek, s jó esély van arra, hogy a 21. Universiadén, Pekingben meglesz a századik is.

Erre a kínai fővárosban augusztus 22-től szeptember 1-ig tíz sportágban (asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, műugrás, ritmikus gimnasztika, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda) kínálkozik esély. Néhányat nevesítve, a teljesség igénye nélkül: Annus Adrián (atlétika, kalapácsvetés), Varga Roland (atlétika, diszkoszvetés), Gál Róbert (torna, lóugrás), Nemcsik Zsolt (vívás, kard), Fekete Attila (vívás, párbajtőr), Mohamed Aida (vívás, tőr), a férfi kard- és a női tőrcsapat, valamint a Kovács Zoltánnal, Madaras Norberttel, Varga II Zsolttal felálló férfi vízilabda-válogatott.

A vezetők, edzők között a közelmúlt két olimpiai bajnok kiválóságát is megtaláljuk: Darnyi Tamás az úszóköldöttség edzőjeként, Szabó Bence a vívók menedzsereként lesz jelen az Universiadén.

A Hotel Héliában kedden megtartott csapatgyűlésen az esküt Knapek Edina Eb-harmadik tőrvívó és Lengyel Imre vb-negyedik műugró mondta el. Dr. Som Ferenc csapatvezető reményét fejezte ki, hogy a magyar küldöttség felülmúlja az 1999-es Palma de Mallorca-i szereplést, amikor 2 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem volt a mérleg. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki 1965-ben maga is Universiade-győztes csapat tagja volt, "az olimpiai részvétel ugródeszkájának" nevezte a pekingi erőpróbát. Hozzá kapcsolódva, a mostani csapatból jónéhányan vélhetően a 2008-as olimpiára is "visszaugranak" majd a kínai fővárosba.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről