Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szombaton dől el, hogy ki lesz az ausztrál Patrick Rafter ellenfele az angol nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, miután pénteken eső, majd sötétedés miatt nem fejeződött be a Tim Henman-Goran Ivanisevic elődöntő.

férfi egyes, elődöntő:
Henman (brit, 6.) - Ivanisevic (horvát) 5:7, 7:6 (8-6), 6:0, 2:1-nél félbeszakadt

A pályafutása első Grand Slam-döntőjéért küzdő hazai klasszis az első játszmában még nem találta ellenszerét a szabadkártyával induló, de korábban már három wimbledoni végjátékot elbukó Ivanisevic játékának. A balkezes horvát a lehető legjobb pillanatban, 6:5-nél három remek elütés révén elnyerte riválisa szerváját, s lépéselőnyhöz jutott. A folytatás is nagy csatát hozott, Henman 4:4-nél három breaklabdához jutott, de esélye sem volt azok értékesítésére. A rövidítés első felében Ivanisevic vezetett, de végül parádés megoldásokat bemutató ellenfele fordított.

Az egyenlítés hatalmas lendületet és önbizalmat adott Henmnannek, a harmadik szettet mindössze 16 perc alatt nyerte meg. A Wimbledonban eddig remek teljesítményt nyújtó Ivanisevicre ekkor rá sem lehetett ismerni, könnyű helyzetek sorozatát rontotta el, csak négy labdamenet hozta az ő sikerét.

A negyedik felvonásban 14 perc után eleredt az eső, és mivel sötétedésig nem állt el, a rendezők szombatra halasztották a befejezést.

Mindent egy helyen az Eb-ről