Vágólapra másolva!
Shane Mosley, a WBC-ökölvívó-szervezet váltósúlyú világbajnoka a közeli jövőjéről nyilatkozva elmondta, nem kizárt, hogy két év múlva befejezi a bokszolást. Mosley - aki legközelebb július 21-én lép a kötelek közé Las Vegasban, Adrian Stone ellen, címvédő mérkőzésen - a súlycsoportoktól függetlenül felállított ranglisták szerint az öt legjobb öklöző között van.

Ha Mosley júliusban nyerne, úgy a WBC bajnokaként egyesíteni szeretné a világbajnoki címeket, eldönteni, hogy ki a vitán felüli bajnok (undisputed champion). Ezért először az IBF-bajnoka, Vernon Forest, majd a WBA-szervezet királya, Andrew Lewis ellen bokszolna.

Mosley tervei szerint ezt követné egy találkozó már a nagyváltósúlyban az amerikai Oscar De La Hoya ellen - 2000 júniusában a WBC váltósúlyú címéért Mosley legyőzte De La Hoyát -, ám lehet, hogy a korábbi címvédő Fernando Vargas lesz az ellenfél. A jelenleg váltósúlyú világbajnok végső célként egy Felix Trinidad elleni meccset jelölt meg, de ehhez még egy súlycsoporttal feljebb kellene lépnie, a középsúlyba.

Mosley egy Las Vegas-I lapnak azt nyilatkozta, ha győz Stone ellen, már csak ezt a pár mérkőzést szeretné sikeresen megvívni. "Mindent elértem, amit akartam. Most már a szurkolóim kedvébe szeretnék járni. Olyan meccsek következnek majd, amelyekre a drukkerek kíváncsiak."

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)