A Bayern átka végigsöpört az Eb-n

Boateng
Boateng szerencsétlen blokkolása az olaszok ellen
Vágólapra másolva!
A Bayern München labdarúgói nem sziporkáztak az Európa-bajnokságon, az a legkevesebb, hogy halványan futballoztak, de többen is kulcshelyzetekben hibáztak, és üldözte őket a balszerencse is Németországtól Ausztriáig. 
Vágólapra másolva!

Hátulról építkezve rögtön felvetődhet Manuel Neuer és Joshua Kimmich neve – ők ketten hozták össze azt a gólt, amely a franciák elleni elődöntőben megpecsételte a németek sorsát.

Az elődöntős búcsú

Először Kimmich hibázott, amikor egy rossz mozdulatot követően a saját tizenhatosán belül elvesztette a labdát, amire Pogba csapott le, megverte a frissen beállt Mustafit, a lágyan középre ívelt labdát azonban Neuer rosszul mérte fel, és éppen Griezmann elé paskolta a labdát (2–0).

Ekkor már nem volt pályán az a Jerome Boateng, aki peches módon megsérült az elődöntőn, korábban viszont azzal hívta fel magára a mémgyárosok figyelmét, hogy röplabdás módon sáncolta a labdát az Olaszország elleni negyeddöntőben.

Boateng szerencsétlen blokkolása az olaszok ellen Forrás: AFP

Nem jöttek a gólok sem

A kezezés utáni jogos büntetőt Bonucci belőtte, emiatt a meccs végül hosszabbításba és tizenegyespárbajba torkollt, amelyet csak nagy szerencsével nyertek meg a németek.

Thomas Müller ugyan nem sérült meg, és nem hozott össze egy gólt sem a csapata ellen, ugyanakkor tulajdonképpen mást sem csinált az Eb-n. Minden lövése kifelé pattant, a kapust lőtte telibe, blokkolták, lecsúszott a lábáról, egyszer a kapufát, egyszer pedig a felső lécet találta el, a tizenegyesét pedig kihagyta az olaszok ellen. Gólpassza ugyan akadt az Eb-n, de ez tőle nagyon szerény teljesítmény, Németországban ő lett a kiesés első számú bűnbakja, pedig Mario Götze még nála is gyalázatosabb teljesítmény nyújtott, tulajdonképpen jó megmozdulása sem akadt.

Thomas Müller és Mario Götze is pocsékul játszott az Eb-n Forrás: AFP

Azonban nemcsak a német válogatottban találkozhattunk Bayern-játékosokkal, de az ő helyzetük sem sokkal jobb.

Az osztrák David Alaba igazi vezérként juttatta ki a válogatottat az Eb-re, hogy ott aztán egyetlen ellenünk lőtt kapufára fussa az erejéből. Gyengén, formán kívül futballozott, gólt nem szerzett, egy gólpassza akadt.

Sanches menti a helyzetet, de csak egy kicsit

A francia Kingsley Coman nem tudta beverekedni magát a válogatott kezdőcsapatba, sem gólja, sem gólpassza nem volt az Eb-n, pedig a Bayernben 20 meccsen 10 pontot szerzett (4+6) idén a kanadai tabellán.

Alaba szinte semmit sem mutatott Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Még talán a lengyel Robert Lewandowski mutatta a legjobb játékot az Eb-n a Bayern sztárjai közül, de amíg klubcsapatában 88 percenként szerzett gólt a mögöttünk álló szezonban, addig az Eb-n ehhez 510 játékpercre volt szüksége. Egyszer talált be a tornán, gólpassza nem volt.

Emellett hozzátehetjük, hogy a Bayern egykori ikonja, Bastain Schweinsteiger is pocsék Eb-t zárt (egy kritikus pillanatban összehozott, és egy kritikus pillanatban kihagyott tizenegyes), a bajoroknál szintén megfordult Mario Gomezt pedig sérülés terítette le, akkor elmondható, hogy egyedül a torna legjobb fiatal játékosnának választott Renato Sanchez menti a helyzetet, ám ő csak papíron Bayern-játékos, még egy percet nem futballozott a klub színeiben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!