Örül a magyarok sikereinek a korábbi kapitány

Erwin Koeman, foci
Beside a flag of the Hugarian national soccer association, Dutch former soccer star Erwin Koeman listens to a journalist's question as he signed a contract for a new title, the coach of the Hungarian national soccer team in the Hotel Merridien of Budapest on April 24, 2008. Koeman will begin his new job from 1st May 2008. AFP PHOTO / STR / BALINT PORNECZI
Vágólapra másolva!
Erwin Koeman nagyon örül a magyar futballválogatott sikereinek az Európa-bajnokságon, mert tudja, hogy az országban sokan még mindig az Aranycsapat korszakát sírják vissza.
Vágólapra másolva!

"Elképesztő, ami történt. Nagyon örülök a srácok és az ország sikerének, a magyaroknak jól jött mindez, mert van ott probléma elég” – idézte a holland Telegraaf a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Erwin Koemant.

A csapatot 2008 és 2010 között irányító holland szakember 2014 óta öccse, Ronald Koeman segítőjeként dolgozik, az elmúlt két szezont Southamptonnál töltötték, most pedig az Evertonhoz írtak alá.

Erwin Koeman Forrás: AFP/Porneczi Bálint

"Magyarország mindig is a labdarúgás országa volt, de sokan még a Puskás-időket sírják vissza, azt, amikor ők voltak a világ legjobbjai. A mostani csapat technikás futballt akar játszani, kérdés, hogy mentálisan hogyan bírják majd” – tette hozzá.

Ráadásul mindezt még a Portugália elleni diadal előtt mondta. Vajon mire gondolhat most?