Csoda lett volna, ha nem nyernek a franciák

Franciaország-Albánia euro 2016 foci eb GÓL 1:0
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 15: Antoine Griezmann of France scores his sides first goal during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Statisztikai szempontból óriási fölényben futballozott a francia labdarúgó-válogatott Albánia ellen, és kisebb csodával ért volna fel, ha nem nyeri meg a mérkőzést.
Vágólapra másolva!

Didier Deschamps együttese minden mutatóban jobb volt, statisztikai alkalmazásunk adatai szerint 56 százalékban birtokolta a labdát, a párharcot 51, a fejpárbajok 72 százalékát megnyerte, és kétszer annyi labdát szerzett, mint Albánia.

A francia válogatott sokkal többet passzolt (528:361), és ezek 88 százaléka pontos is volt, az ellenfél csupán 73 százalékos hatékonysággal tudta saját játékosaihoz juttatni a labdát.

Támadásban a két gól (még ha csak a hajrában esett is), önmagáért beszél, de amíg a franciák 22 lövésből tízszer eltalálták az ellenfél kapuját, addig Albánia 8 kísérlete közül csak négy lehetett volna gól.

Griezmann a 90. percben szerzett vezetést a franciáknak Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Lars Baron

Amíg Olivier Giroud egymaga ötször próbálkozott eredménytelenül, addig a csereként a 68. percben pályára lépő Antoine Griezmann két kísérletből egyszer betalált.