Háromcsapatnyi focistából mazsoláz a holland kapitány

Vágólapra másolva!
Összesen 36 játékost hívott meg a holland válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk az Európa-bajnokság előtti edzőtáborba. A létszám olyan bő, hogy a kapitány két lépésben fogja 23-ra csökkenteni. Hiányzik az Ajax kapusa, Kenneth Vermeer, a cseréje viszont bekerült a bő keretbe.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság egyik esélyesének tartott hollandok május 14-én kezdik meg a közös felkészülést. A szövetség kétnapos edzőtábort tart Hoenderloo-ban, ahová Van Marwijk 36 labdarúgót hívott meg. A kerettagok között eredetileg a PSV Eindhoven balhátvédje, Erik Pieters is szerepelt, azonban a védő biztosan nem épül fel sérüléséből az Eb-re, így a szakvezető a Vitesse Arnhem újoncát, Alexander Büttnert hívta be a helyére.

Meglepetést jelent, hogy a meghívottak között ott van az Ajax Amsterdam játékosa, Jasper Cillisen is, aki pedig csak cserekapus Kenneth Vermeer mögött, akit viszont Van Marwijk nem hívott meg.

A kétnapos összetartás után a kapitány a tervek szerint 27 fősre szűkíti a keretet, majd május 29-én hirdeti ki, hogy melyik 23 focista utazhat az Európa-bajnokságra. A torna előtt a hollandok két felkészülési mérkőzést játszanak, előbb Szlovákiával, majd Észak-Írországgal.

A bő holland keret

Kapusok: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Erwin Mulder (Feyenoord), Jasper Cillissen (Ajax).

Hátvédek: Vurnon Anita, Gregory van der Wiel (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma, Jetro Willems (PSV), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Málaga), Alexander Büttner (Vitesse), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar, Stefan de Vrij (Feyenoord).

Középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur).

Csatárok: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John, Luuk de Jong (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (SC Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München).

www.globalsoccerapp.com