Mosztovojt hazazavarták, Butt kidőlt

Vágólapra másolva!
Kizárták Alekszandr Mosztovojt a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottból, mert a középpályás bírálta a szövetségi kapitányt. Nicky Butt számára is befejeződött az Eb, de az angol játékos térdszalagsérülése miatt nem állhat csapata rendelkezésére. A dánok viszont erősödtek, mert visszatért az együtteshez Jesper Grönkjaer. Otto Baric horvát szakvezető hat helyen változtat csapatán a franciák elleni mérkőzésre.
Vágólapra másolva!

Georgij Jarcev orosz szövetségi kapitány azért döntött Mosztovoj hazazavarása mellett, mert a Celta Vigo középpályása egy spanyol rádiónak arra panaszkodott, hogy a csapatot túlterhelték az edzéseken, és részben fáradtságuk miatt kaptak ki 1-0-ra a spanyoloktól az Eb szombati nyitó napján - adta hírül a Gazeta kedden.

Az orosz csapat szerdán Lisszabonban a házigazdákkal mérkőzik - immár Mosztovoj nélkül -, és ha újból vereséget szenved, nem juthat tovább a csoportból. A portugálok, akik szintén alulmaradtak a nyitó napon a görögökkel szemben, nem engedhetnek meg maguknak még egy vereséget, mert az úgyszólván nemzeti tragédia lenne.

Érdekesség, hogy a házigazdák egyik kulcsembere, a hátvéd Fernando Couto védelmébe vette Mosztovojt. "Az igazi profik közé tartozik, kollégának tekintem. Mindig elszomorít, amikor hasonló történetekről értesülök" - mondta a Lazio futballistája. "Remélem, hogy az oroszok tisztázzák az ügyet, s Mosztovoj pályára léphet ellenünk."

Nicky Butt térdszalagsérülést szenvedett az angol válogatott hétfői edzésén, így számára már be is fejeződött az Európa-bajnokság. "Három-négy hét, amíg felépül, így ő már nem léphet pályára a kontinenstornán. Az első forduló után az UEFA szabályai szerint csak különleges esetekben hívhat be új embert a szövetségi kapitány, de mi azon leszünk, hogy ezúttal ezt engedélyezzék" - jelentette ki a csapat szóvivője.

A Manchester United középpályása nem szerepelt az együttes első, franciák elleni összecsapásán, amelyen a szigetországiak - a meccs vége előtt néhány perccel is még 1-0-ra vezetve - drámai körülmények között 2-1-re kikaptak.

Jesper Grönkjaer, a Chelsea dán válogatott középpályása csatlakozik a nemzeti csapathoz. A labdarúgó édesanyja halála miatt maradt távol az Olaszország elleni, 0-0-ra végződött csoportmeccsről. A villámgyors szélsőre nagy szüksége lehet a dán együttesnek, amely pénteken Bulgária legjobbjai ellen lép pályára.

Otto Baric horvát szövetségi kapitány hat helyen változtat csapatán a franciák elleni mérkőzésre. A vasárnap gól nélküli döntetlennel zárult, Svájc elleni találkozó után kegyvesztett lett többek között Josip Simunic (Hertha), Nenad Bjelica (Kaiserslautern) és Tomislav Sokota (Benfica) is. A 71 éves mester ezzel együtt kevés esélyt lát a címvédő csütörtöki legyőzésére, Anglia ellen viszont szeretne meglepetést okozni hétfőn.