Paul Scholes (Anglia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Paul Scholes, az angolok középpályása.
Vágólapra másolva!

Paul Scholes (Anglia)
Poszt: középpályás
Klub: Manchester United
Születési idő: 1974. november 16., Salford
Testsúly, magasság: 170 cm/74 kg
Válogatottság: 60 mérkőzés, 13 gól

Gyermekkorában az Oldham Athletic volt a kedvenc csapata, pályafutását azonban a Manchester Unitedben kezdte, ő is tagja volt annak az ificsapatnak, amely 1993-ban megnyerte a korosztályos FA-kupát.

Az első csapatban az 1994-95-ös idényben mutatkozott be, nem is rosszul: a ligakupában két gólt vállalt a Port Vale ellen, a bajnokságban pedig az Ipwsich Town ellen volt eredményes debütálása alkalmából. Első idényében öt találatig jutott, a következőben pedig megduplázta ezt a számot.

Ennek ellenére a nagyválogatottban csupán 1997 májusában mutatkozott be Dél-Afrika ellen, természetesen góllal. Azóta alapembernek számít a nemzeti tizenegyben, a Manchesterben azonban ebben az időben kevesebb lehetőséget kapott.

Jobban mondva Sir Alex Ferguson újfajta szerepkörben, félig csatárként, félig középpályásként vetette be, amely nem nagyon tetszett Scholesnak. Nem nagyon ment neki a játék, és amikor emiatt panaszkodott, kikerült a kezdő tizenegyből. Az utóbbi időben már ismét a régi szerepkörében szerepel. Szerződése 2007-ig köti az Old Traffordhoz.