Magnus Hedman (Svédország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Magnus Hedman, a svédek kapusa.
Vágólapra másolva!

Magnus Hedman (Svédország)
Poszt: kapus
Klub: Celtic FC
Születési idő: 1973. március 19., Stockholm
Testsúly, magasság: 194 cm/94 kg

Hedman a helyi AIK-ban kezdte pályafutását. Még csak 17 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott a svéd élvonalban, de még három évet kellett várnia arra, hogy ő legyen klubja első számú kapusa.

Már 1994-ben ott volt a válogatott keretben a világbajnokságon, mint a harmadik számú portás, de természetesen egyetlen percet sem védett, sőt, a címeres mezben csupán három esztendővel később mutatkozhatott be, 1997 szeptemberében. Akkor még az AIK játékosának számított, de amint a svéd bajnokság befejeződött október végén, az angol Coventry Cityhez szerrődött.

A legutóbbi Európa-bajnokságon ő védte a háromoroszlánosok kapuját, és a vébéselejtezőkön sem hagyott ki egyetlen percet sem, annak ellenére, hogy a Coventryvel kiesett az élvonalból. Tavaly nyáron a skót Celtichez igazolt, majd sérülése miatt hosszú időt kihagyott, és így csak egy Eb-selejtezőn védett.

Felesége, Magdalena ismert modellnek számít Svédországban, sőt, táncdalénekesként is sikereket ért el. Hedman 2001 novembere óta gyakorolja a tékvandó harci művészetét, ami szerinte sokkal nyugodtabbá és összeszedettebbé tette.