Ancsin Gábor: Úgy küzdöttünk, mintha ez lett volna az utolsó meccsünk

ROSTA Miklós
München, 2024. január 16. Rosta Miklós (k), valamint az izlandi Viggó Kristjánsson (b) és Sigvaldi Bjorn Gudjonsson a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Izland - Magyarország mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Izland elleni szenzációs, nyolc gólos győzelem utáni mámorban a magyar férfi kézilabda-válogatott két játékosa nyilatkozott a hibátlanul zárt Eb-csoportkör után.

De, ami még fontos, és, amit Chema is mondott a meccs előtt: az Európa-bajnokság csak most kezdődik" - mondta Ancsin Gábor, a Tatabánya rutinos átlövője, aki már a kölni középdöntőre gondolva még hozzátett egy gondolatot az iméntiekhez.

Rosta Miklós szinte hibátlanul játszott a beállóban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bánhidi Bence korai piros lapja után a megszokottnál is több feladat hárult beállóban Rosta Miklósra, aki azonban nem ijedt meg a helyzettől, és szinte hibátlan játékkal segítette a csapatot a fantasztikus győzelemhez.

"Bence piros lapjával felborult a hadrendünk, de

Arra viszont nem számítottak, hogy az irányítóktól, az átlövőkön át a szélsőkig mindenki nagyon élt ma, én meg csak próbáltam hozzá tenni a magamét" - tette még hozzá a szokásos szerénységével.