Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett. A hatalmas siker után a főszereplők boldogan értékelték a látottakat.

"Nem lehet szavakba önteni az érzéseket, most dolgozzuk csak fel. Jönnek az első könnycseppek. Ezen a két napon hittünk szerintem eddig a legjobban magunkban, elhittük, hogy mi vagyunk a legjobbak. Hazai környezetben nem is lehetett ez másképp. Iszonyat sok munka volt ebben, próbáltuk segíteni egymást. 

Most nagyon nagy ünneplés jön, legalább akkora, amekkora sikert elértünk"

 - mondta Papp Nikoletta az M4 Sport kamerája előtt.

Női, kézilabda, olimpiai, selejtező, Magyarország, Japán, vége
Ott lesz az olimpián a magyar női kézilabda-válogatott
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

"Még fel kell dolgozni a sikert, ezért dolgoztunk az elmúlt három évben. Hihetetlen, hogy elértük a célunkat, és ott leszünk az olimpián. Nagyon boldog vagyok, hogy így játszott a csapat. A helyén volt a szívünk, ha volt holtpont, kihúztuk egymást ebből és előre tudtunk lépni. 

Nekem még kell egy kis idő, biztos sírni is fogok. Nagyon boldog vagyok, hogy ott leszünk Párizsban, egy álom teljesült.

 Bízom benne, hogy én is mehetek majd a csapattal Párizsba" - árulta el Lukács Viktória.

"Nem tudom, lehet-e ilyen helyzetben okosat modani. A könnyeimmel küszködök, és most jön még csak a java.

 Nem tudok megszólalni, azt éreztem, nincs esélye másnak. Megmutattuk, hogy csapatként tudunk funkcionálni. Nekem duplán hazai pálya volt, csak szuperlatívuszokban tudok Debrecenről beszélni. Ki kell élvezni ezt a sikert. Nem tudom, valaha éreztem-e már ekkora tüzet a csapatban, tényleg nem lehetett másnak esélye" - árulta el Füzi-Tóvizi Petra.

"Kicsit még hihetetlen. Nem találom a szavakat, arra se, ami a meccs lefújása óta történt. Talán fel sem fogja még az ember. Három év munkája, hogy kijutottunk, fel sem tudom még fogni. Pénteken egy nagyon komoly svéd csapatot tudtunk legyőzni a szurkolóknak is köszönhetően. Tudtuk, hoy fejben ez még nehezebb mérkőzés lesz, rettentően koncetnráltunk. Voltak korábban mélypontok, amikor talán senki nem gondolt erre a sikerre, de 

megfogtuk egymás kezét és csináltuk együtt. Büszkeség ennek a csapatnak a kapitányának lenni, nincsenek klasszisaink, mi csapatként tudunk eredményt elérni. Ez egy nagybetűs csapat"

 - összegzett Böde-Bíró Blanka.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. A férfiak márciusban, Tatabányán szerezték meg a párizsi repülőjegyet. A nők nyolcadszor lesznek tagjai az ötkarikás torna mezőnyének, legjobb eredményük a 2000-es ezüstérem, legutóbb a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva hetedikként zártak.