Vágólapra másolva!
A magyar csapat a házigazda után a lengyel válogatottat is legyőzte a Hongkongban zajló olimpiai kvalifikációs torna csoportkörének második fordulójában, ezzel nagyon közel került az elődöntős folytatáshoz.

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállítású csapat pénteken a házigazda hongkongiak elleni 21-7-es könnyed sikerrel mutatkozott be a tornán, melynek második körében következett a lengyelek elleni csoportrangadó.

Az első meccsen a riválisnak is könnyű dolga volt, Egyiptomot simán legyőzte és a magyarok ellen is jobban kezdett, egy szép tempódobással 1-0-ás előnybe került. A folytatásban Mompremier és Szabó kosaraival fordított Földi Attila szövetségi kapitány együttese, a harmadik percben azonban a lengyelek egy távoli dobással visszavették a vezetést. A meccs első két és fél percében nagyon nehezen kerültek helyzetbe a csapatok, mindkét gárda keményen és agresszíven védekezett, írja összefoglalójában az MTI.

2-3 után aztán jelentősen feljavult a csapatjáték, egymást követték a ziccerig, vagy tiszta dobóhelyzetig játszott magyar akciók, miközben a rivális egyre görcsösebbé vált. 

Pappék sorozatban öt ponttal 7-3-ra elléptek, innentől pedig végig négy-öt pontos előnyben voltak, minden lengyel kosárra volt válaszuk,

 s ugyan az utolsó percben néhány könnyelműség becsúszott a játékukba, győzelmüket nem fenyegette veszély.

A vasárnapig tartó nyolccsapatos tornán a két kvartett első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbejátszanak az együttesek, végül a tornagyőztes szerez ötkarikás kvótát.

A magyar csapat matematikailag még nem jutott a legjobb négy közé, ugyanis a második fordulóban Egyiptom is legyőzte Hongkongot, de a papírforma alapján a magyar csapat szombaton le kell, hogy győzze az afrikai ellenfelét.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én - magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Ha Földi Attila együttese nem jár sikerrel Hongkongban, akkor a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

Eredmények, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Lengyelország 16-12
Hongkong-Egyiptom 12-19
korábban:
1. forduló:
Magyarország-Hongkong 21-7
Lengyelország-Egyiptom 21-6
szombat:
3. forduló:
Magyarország-Egyiptom 13.35
    
A hongkongi csoportok:
A csoport: MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Egyiptom, Hongkong
B csoport: Hollandia, Azerbajdzsán, Mongólia, Chile