Vágólapra másolva!
Az Európa-kupa-elődöntős Ferencváros az Elek Gyula Arénában döntetlent játszott a Tatabányával a férfi kézilabda NB I harmadik helye szempontjából fontos vasárnapi mérkőzésen.

A mérkőzést megelőzően a Tatabánya harmadik, a Ferencváros negyedik volt a tabellán, az egy meccsel kevesebbet játszott fővárosiak lemaradása pedig egy pont volt.

A Tatabánya kezdte jobban a találkozót (4-7), majd a Fradi percei és fordítása következett egy 8-1-es periódussal (12-8). Az első félidő hátralevő része kiegyenlített volt, a szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

Lékai Máté három gólt szerzett a Tatabánya elleni rangadón
Fotó: fradi.hu

A második félidőben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó öt percre fordulva 25-25 volt az állás. Az utolsó percen belül egygólos előnynél támadhatott a Tatabánya, azonban Imre Bence labdaszerzése és találata döntetlent eredményezett.

A Fradi kapusa, Győri Kristóf 12, a gólt is szerző tatabányai hálóőr, Bartucz László 14 lövést védett. A ferencvárosi Bognár Alex a mérkőzés legeredményesebbjeként nyolcszor talált be, a Tatabányát erősítő Juhász Ádám hét, Cristian Ugalde hat gólt szerzett.

A Ferencváros immár nyolc mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, a tabellán azonban maradt az egy pont különbség a két csapat között. 

A Fradi viszont nincs könnyű helyzetben, ugyanis a következő két bajnokiját a Szeged és Veszprém ellen játssza, a Tatabánya pedig már nem találkozik a két élcsapattal, így sokkal jobbak az esélyei a bronzérem megszerzésére. 

Eredmény:
FTC-Green Collect - MOL Tatabánya KC 27-27 (15-14)