Vágólapra másolva!
A 22 éves Aaron Isaia olyan durván és kitartóan zaklatott egy játékvezetőt a tavalyi rögbivilágbajnokságon, hogy csak a bíró jóindulatának köszönheti, hogy börtön helyett megúszta pénzbüntetéssel.

Az ausztráliai Brisbane bírósága 1000 ausztrál dollár (kb. 240 ezer forint) pénzbírságra ítélte a 22 éves Aaron Isaiát, aki a tavalyi rögbi-vb Anglia-Szamoa meccse alatt kezdte el zaklatni Brian MacNeice-t, a meccs tévés játékvezetőjét. Ez a fociban szereplő videóbíróhoz hasonló szerepkör, azzal a különbséggel, hogy nem ő dönti el mit vizsgál, hanem a vezetőbíró kérésére ellenőriz a szabálykönyv szerint visszanézhető jeleneteket.

Isaia egy közösségi oldalon kezdett bele az ámokfutásába, és a játékvezető mellett annak a családját sem kímélte. A magáról megfeledkezett szurkoló végül megúszta a fent említett pénzbüntetéssel, de 12 hónapig nem követhet el hasonló törvénysértést, különben mehet a börtönbe.

A nemzetközi rögbiszövetség üdvözölte a döntést, egyúttal jelezték, hogy lépéseket fognak tenni, hogy Isaia a jövőben ne válthasson jegyet a sportág világversenyeire. Egyúttal azt is közölték, hogy öt hasonló eset van bírósági szakaszban, köszönhetően a közösségi oldalakat monitorozó rendszereknek.