Vágólapra másolva!
A Veszprém és a Szeged ismét egymással játszik a negyeddöntőbe jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel előbbi 30-28-ra kikapott házigazdaként a címvédő német SC Magdeburgtól a csoportkör utolsó fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Gasper Marguc és Nagy Benedek hiányzott. Csapatuk annak tudatában lépett pályára, hogy egy győzelemmel a negyeddöntőbe jut, tehát a rájátszás első fordulójában nem kell pályára lépnie, döntetlen vagy vereség esetén viszont a Szegeddel játszik a legjobb nyolc közé kerülésért. A Veszprém kapujában ezúttal nem Rodrigo Corrales, hanem Mike Ulrich Jensen kezdett, aki tavaly júniusban éppen a Magdeburg színeiben nyerte meg a BL-t. Jelenlegi együttese eleinte igyekezett lassítani a játékot, mert az ellenfél a gyors kézilabdát erőltette. Egy ideig mindkét taktika működött, felváltva vezettek a csapatok, majd többet hibáztak a bakonyiak, a Magdeburg három találattal ellépett, ekkor Momir Ilic vezetőedző időt kért. A magyar bajnoki címvédő egyre hatékonyabban védekezett, egy 4-1-es sorozattal egyenlített, ekkor a címvédő kért időt. 

A hazaiak 3-2 után 14-13-nál vezettek ismét, de az első félidő döntetlennel zárult.

REMILI, Nedim, Telekom Veszprém, kézilabda
Nedim Remili (j), a Telekom Veszprém, valamint Christian O'Sullivan (j2) és Felix Claar (b), az SC Magdeburg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 14. fordulójában játszott Telekom Veszprém - SC Magdeburg mérkõzésen a Veszprém Arénában 2024. március 7-én
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Amikor a második félidőben a BL-címvédő 15 másodpercen belül két gólt dobott, ismét kettővel vezetett, ám a Veszprém csakhamar fordított. A házigazdák védekezése a beálló körül nem működött megfelelően, a németek védelme viszont egyre hatékonyabb volt. 

Az ötvenedik percben már a harmadik büntetőt rontották el a bakonyiak és háromgólos hátrányban voltak, 

felzárkózási kísérleteiket az ellenfél kapusa, Sergey Hernández rendre visszaverte. Csapata támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt a találkozón, sikerével a csoport második helyén végzett és a negyeddöntőbe jutott – írta az MTI.

Ludovic Fabregas nyolc, Jehia el-Dera öt góllal, Mike Ulrich Jensen 11 védéssel zárt. A túloldalon Felix Claar kilenc, Ómar Ingi Magnusson öt alkalommal talált be, a mezőny legjobbjának megválasztott Sergey Hernándeznek 16 védése volt. A két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzésén öt veszprémi siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Magdeburg. A bakonyiak tíz győzelemmel és négy vereséggel zárták a csoportkört.

FABREGAS, Ludovic, Telekom Veszprém, kézilabda
Ludovic Fabregas (k), a Telekom Veszprém, valamint Felix Claar (b) és Christian O'Sullivan, az SC Magdeburg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 14. fordulójában játszott Telekom Veszprém - SC Magdeburg mérkõzésen a Veszprém Arénában 2024. március 7-én
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Veszprém a B csoport harmadik, a szerdán szintén vereséggel záró Szeged az A csoport hatodik helyén végzett. A rájátszás első fordulójának első mérkőzéseit március 27-28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a BL-ben, akkor a Veszprém kettős győzelemmel (idegenben 13, otthon 5 góllal győzve) jutott tovább.

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-SC Magdeburg (német) 28-30 (14-14)
    lövések/gólok: 49/28, illetve 46/30
    gólok hétméteresből: 3/0, illetve 1/1
    kiállítások: 6, illetve 6 perc

Kapcsolódó cikkek