Vágólapra másolva!
Mint ismert, a magyar női kosárlabda-válogatott egy hajszállal maradt le az olimpiáról, miután magabiztos előnyt leadva végül egyetlen ponttal kikapott Spanyolországtól a soproni selejtezőben, és így nem jutott ki Párizsba. Székely Norbert szövetségi kapitány most elmondta, iszonyatos volt, amit a játékosok kaptak.

Székely Norbert: Iszonyatos volt, amit a lányok kaptak

A mindent eldöntő meccsen a mieink két negyeden át parádéztak a magyar kosarasok, és bár a harmadik játékrészt már a spanyolok nyerték, a zárónegyedre így is tizennégy pontos magyar előnnyel fordultak a csapatok. Itt azonban ránk szakadt az ég, az előny három perc (!) alatt egyetlen pontra csökkent, ami aztán hiába maradt meg az utolsó perc elejéig, az Eb-ezüstérmes átvette a vezetést, az utolsó magyar dobás pedig kiperdült a gyűrűből.

Székely Norbert
Szákely Norbert nehezen élte meg az elmúlt napokat
Fotó: AFP / AFP or licensors/Hungary's coach Norbert Szekely reacts from the sidelines during the 2024 FIBA Women's Olympic qualifying tournament basketball match between Hungary and Japan in Sopron, Hungary on February 9, 2024. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Nemcsak Székely Norbertet és a játékosait törte össze a spanyolok elleni meccs, ráadásul nehezen tudták feldolgozni a feléjük áradó gyűlöletet - derül ki Székely Norbert a molcsapat.hu-nak adott nyilatkozatából.

“Iszonyatos volt, amit a lányok kaptak. 

Nyilván én is, de egy kapitánynak tudnia kell kezelni egy ilyen helyzetet, és tisztában kell lennie azzal, hogy a csapat nyer, az edző veszít. De a lányok még soha nem voltak ilyen helyzetben, nekik most robbant az arcukba, milyen mélységekbe képesek lemenni egyes magukat szurkolónak hívó egyének. Elfogadom a csalódottságot, és tudom, hogy az ilyen helyzetekben már semmit nem számít a nyári Eb-n elért bravúrt, vagy a két nappal korábbi történelmi győzelem. Nekünk sem számított, érzelmileg mi is teljesen kisültünk. 

De az a gyűlölet, ami a csapatra zúdult, nemcsak méltánytalan, de végtelenül elkeserítő is” 

- mondta felháborodottan a kapitány.

Hozzátette, azt kéri mindenkitől, szurkoljon a női kosárlabda-válogatottnak, mert megérdemli.

A teljes beszélgetés IDE kattintva olvasható el.