Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap Portugália ellen játszik életbevágóan fontos meccset az olimpiai részvételért. Chema Rodríguez csapata kellemetlen ellenféllel néz szembe, kulcsfontosságú feladat lesz, hogy az együttes sikeresen semlegesítse a világ egyik legjobb beállóját, Luíz Fradét.

Élet-halál meccs vár a magyar férfi kéziválogatottra Portugália ellen

A Barcelonával kétszeres BL-győztes Luís Frade jelenleg a Tatabánya játékosa, ahol általában éppúgy csapata legjobb játékosa, mint a portugál válogatottban. A 193 centiméter magas, 120 kilogrammos óriás a 2023-as vb-n is kirobbanó formában játszott a magyar csapat ellen, ráadásul a portugálok kapusposzton is rendkívül erősnek számítanak. Chema Rodríguez, aki jól ismeri az ellenfelet, hiszen 2020 és 2023 között a Benfica vezetőedzője volt, szerint nem okozhat gondot, hogy a magyar válogatott kevesebbet pihenhet a sorsdöntő meccsre, ráadásul amíg a portugálok már tartalékolhattak Tunézia ellen, a magyarok kiélezett csatát vívtak Norvégiával.

Norvégia, Magyarország, kézilabda, férfi, olimpiai, selejtező, 3. adag
A magyar válogatottra élet-halál meccs vár Portugália ellen
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

A mi játékosaink még csak nem is gondolnak a fáradtságra és a szurkolók segítségével mindent megtesznek majd azért, hogy kijussanak az olimpiára" -

mondta a szövetségi kapitány, akivel Lékai Máté is egyetértett.

"Biztos vagyok benne, ez nem befolyásolja a Portugália elleni mérkőzést. Egyetlen meccs van hátra, mindenki összeszedi az utolsó tartalékait, mindenki mindent bele fog adni. Nyilván ugyanígy éreznek a portugálok is" - felelte a Magyar Nemzet érdeklődésére Lékai.

A két csapat közös örökmérlege a magyar válogatottra nézve hízelgő (9 mérkőzés, 6 győzelem, 3 vereség), ám a legutóbbi három tétmeccsből kettőt is elveszített a csapat a portugálok ellen.

Chema Rodríguez együttesének mindenképpen győznie kell, hiszen a több lőtt gólnak köszönhetően a portugáloknak a döntetlen is elég lenne a párizsi olimpián való részvételhez.