Vágólapra másolva!
A katari vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott drámai mérkőzésen, ötméteresekkel 13-12-re legyőzte a címvédő és Európa-bajnok holland csapatot, ezzel bejutott az elődöntőbe és kiharcolta részvételét a 2024-es párizsi olimpián.

A katari vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott a címvédő és Európa-bajnok holland csapat ellen egy győzelemmel biztosíthatta részvételét a párizsi olimpián.

Jól kezdett Mihók Attila és Cseh Sándor együttese, amely Garda bombagóljával szerzett vezetést.

A magyar csapat akár három góllal is elléphetett volna, ám helyette Moolhuijsen a 6. percben kiegyenlített. A második negyedet nagyon jól kezdték a magyarok, Gurisatti és Szilágyi találataival 3-1-re elhúztak, majd szépítettek a hollandok, de 21 másodperccel a negyed vége előtt Keszthelyi újra kétgólosra növelte az előnyt.

RYBANSKA Natasa
Rybanska Natasa is óriásit küzdött a hollandok ellen
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elképesztő dráma a világbajnok elleni meccsen

4-2-vel fordult a magyar válogatott a harmadik negyedre, Magyari Alda továbbra is remekül védett. Moolhuijsen újabb góljával aztán szépített Hollandia, amely gyorsan ledolgozta a hátrányát, és a játékvezetőknek is köszönhetően egy ötméteresből egyenlített. 

Ebben az etapban továbbra is várni kellett a magyar gólra, Szilágyi pedig 40 másodperccel a vége előtt bebombázta a labdát a kapuba - 5-4-re vezettünk ezzel.

Az utolsó negyedet is jól kezdte Mihók Attila és Cseh Sándor csapata, Keszthelyi óriási kapufás góljával újra kettővel vezettünk. Magyari ismét szenzációs védést mutatott be, majd emberelőnyből lőttek némileg szerencsés gólt a hollandok. 5 perc 27 másodperccel a meccs vége előtt büntetőt lőhetett Keszthelyi, aki magabiztosan értékesítette az ötméterest. Megint feljöttek egy gólra a hollandok, majd 

Garda emberhátrányban óriási védekezéssel szerzett labdát, Gurisatti pedig egy döbbenetes bombagóllal módosította 8-6-ra az eredményt.

Gurisatti kipontozódása után újfent szépített a világ- és Európa-bajnok, de még mindig a magyar válogatott vezetett.

KESZTHELYI-NAGY Rita
Keszthelyi Rita szenzációsan játszott a hollandok ellen
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Másfél perccel a vége előtt Leimeter is kipontozódott, a 11 mezőnyjátékosból már 4-en kiestek, de továbbra is a magyar csapat vezetett, amelyre drámai hajrá várt. Holland kapufa után Garda megszerezte a labdát, kevesebb mint egy percet kellett volna már csak kibírni a továbbjutáshoz és az olimpiai részvételhez. Sajnos ezt nem sikerült kihúzni, 8 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek a hollandok.

Következhetett a büntetőpárbaj, amely során minden magyar belőtte a maga ötméteresét, Magyari Alda viszont megfogta az ötödik holland lövést,

ezzel a válogatott elődöntőbe jutott, egyúttal kivívta részvételét a párizsi olimpián.

Eredmények:
női vízilabdatorna, negyeddöntő:
Magyarország-Hollandia 13-12 (1-1, 3-1, 1-2, 3-4, 5-4) - ötméteresekkel
gólszerzők: Keszthelyi 3, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Garda 1, illetve Moolhuijzen, L. Rogge 2-2, van der Sloot, van de Kraats, K. Rogge, Keuning 1-1