Vágólapra másolva!
Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint noha kedden a zágrábi bronzmérkőzés nem volt egy kellemes élmény a magyar férfi vízilabda-válogatott számára, amely 12-7-re kikapott az olasz csapattól, de az egész Európa-bajnokságot nézve pozitív az összkép.

"Jószerivel annyi hibát követtünk el ezen a meccsen technikailag és taktikailag is, mint előtte az egész kontinenstornán.

- értékelt a vegyes zónában a szakvezető, aki hozzátette, a rivális ezúttal teljesen más mentalitással és hozzáállással ugrott medencébe, mint amikor múlt hétfőn a csoportkörben a magyarok 10-5-re felülmúlták.

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

A játékosként olimpiai bajnok szakember megjegyezte, ezúttal akkor sem biztos, hogy sikerült volna legyőzni az olaszokat, ha nem sújtja betegséghullám a csapatát, de abban biztos, hogy más lett volna a találkozó képe.

- zárta összegzését az 51 éves tréner.

Pohl Zoltán csapatkapitány arról beszélt, elégedett az elődöntőbe jutással, csak azt sajnálja, hogy a harmadik helyért rendezett összecsapáson nem sikerült azt a játékot hozniuk, amit az előző meccseken.

ezért mentálisan és fizikálisan is sokat kivett mindenkiből ez a torna, ami a végére kiütközött" - mondta az MTI-nek Pohl, aki szerint már a bronzmérkőzés elején érezni lehetett, hogy nem az a rezgés jellemezte az együttest, mint korábban.

A magyar keret legfiatalabb tagja, a 18 éves Varga Vince szerint nem úgy játszottak, ahogy kellett volna, mert csak csapatként lett volna esélyük.

Varga Vince, Vismeg Zsombor, Pohl Zoltán és Hárai Balázs az Olaszország elleni bronzmeccs után Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A döntőtől nem voltunk messze, de a bronztól most igen.

Jó lett volna éremmel zárni ezt a nagyon szép két hetet, de így is van mire büszkének lenni" - mondta a három góljával legeredményesebb magyar játékos, Vigvári Vince.

A második negyed elején becserélt kapus, Bányai Márk úgy fogalmazott, egyik szeme sír, a másik nevet, de a csapatot sújtó betegséghullámról mindent elárul, hogy a hétfői edzésen sem ő, sem társa, Gyapjas Viktor nem tudott védeni.

A világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepelt a horvátországi Eb-n, így már az meglepetés volt, hogy csoportelsőként rögtön a nyolc közé jutott, ahol aztán az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztatta ötméteresekkel. Az elődöntőben a 2022-es, spliti finálé "visszavágóján" a házigazda horvátok és a helyosztón az olaszok ellen már nem sikerült újabb bravúrt elérni. Mindkét rivális végig vezetve diadalmaskodott, így a magyarok negyedikként zártak.