Nem várt akadály nehezítheti a magyar válogatott sorsát a kézilabda-Eb-n

Before the European Handball Championship in Düsseldorf Sports EM Men sports facilities sports facility Horizontal SPORT HANDBALL
08 January 2024, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: The goal is installed on the pitch for the opening match of the European Handball Championship in the Merkur Spiel-Arena. The opening match of the European Handball Championship will take place on 10.01.2024. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Vasutassztrájk zavarhatja meg a szerdán kezdődő németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

"Nem titkolom, nem örülünk ennek a hírnek. A lehető legrosszabbkor jött" - mondta hétfőn Mark Schober, a Német Kézilabda Szövetség igazgatósági elnöke azt követően, hogy a német vasutasszakszervezet (GDL) vasárnap este több napos sztrájkra szólított fel az állami Deutsche Bahn (DB) vasúttársasággal kialakult bérvitában.

Düsseldorfban már szinte minden készen áll a csapatok fogadására Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

A DB a hivatalos szállítója az Eb-n érdekelt csapatoknak, illetve a további akkreditált személyeknek, és a szurkolók is vélhetően nagy számban vennék igénybe a vasutat.

Schober hozzátette: a tervezett sztrájk komoly kihívás elé állítja a szervezőket, és reméli, hogy a felek még a héten megállapodnak.

"Ha nem, bízunk benne, hogy a bérvitának a lehető legkisebb negatív hatása lesz az Eb-re" - fogalmazott.

A magyar válogatott - melynek célja a tíz közé kerülés - a csoportkörben Münchenben lép pályára, pénteken Montenegróval, vasárnap Szerbiával, jövő kedden pedig Izlanddal találkozik. Mindhárom meccs 20.30-kor kezdődik.

Az Eb-n szerdán 20.45-kor a düsseldorfi futballarénában csap össze a házigazda német, valamint a svájci együttes, a remények szerint 53 ezer néző előtt.