Borzalmas fájdalom kínozta a magyar kéziválogatott kapusát

PALASICS Kristóf
München, 2024. január 12. Palasics Kristóf László kapus a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Magyarország - Montenegró mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Palasics Kristóf az olimpiai címvédő franciák elleni Eb-meccsen nem léphetett pályára, mert vakbélgyulladással meg kellett operálni Kölnben. A 21 éves játékos műtétje sikeres volt, és már arra fókuszál, hogy a márciusi olimpiai selejtezőig felépüljön.

Kedd hajnalban éles fájdalom kínozta a magyar válogatott kapusát és kiderült, hogy begyulladt a vakbele, ezért biztosan nem játszhat a Franciaország elleni szerdai mérkőzésen, ahogyan a térdprobémákkal küzdő Máthé Dominik sem.

Ekkor beszállítottak a városi klinikára, ahol ultrahangos vizsgálattal megállapították a baj eredőjét, a gyulladást, majd kedd este betoltak a műtőbe" - nyilatkozta Palasics.

Palasics Kristóf vakbélműtéten esett át Kölnben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Jól sikerült Palasics Kristóf műtétje

Egészen jól vagyok, péntek reggel várhatóan visszatérhetek a kölni csapatszállásra. Végleg leszámoltam a vakbelemmel, az orvosok szerint nem fenyegetett a közvetlen bél-perforálódás veszélye" - mondta a Metropolnak a válogatott kapus.

Palasics a franciák elleni mérkőzést a tévében nézte, és ha jól halad a felépülése, akkor a szlovénok elleni, az Európa-bajnokság ötödik helyéért esedékes meccsen már a helyszínen drukkolhat csapattársainak. Amennyiben Chema Rodríguez együttese sikerrel jár, minden idők legjobb magyar férfi Eb-eredményét éri el. A fiatal kapus csodálatos élménynek tartja, hogy pályára léphetett a németországi Európa-bajnokságon, és már arra fókuszál, hogy felépüljön a márciusi olimpiai selejtezőre.