Vágólapra másolva!
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének 12. fordulójában a Diósgyőr 72-54-re győzött a Sepsi ellen, ezzel bebiztosította a továbbjutását a negyeddöntőbe. A találkozó után Völgyi Péter vezetőedző és a meccs legeredményesebbje, Milica Jovanovic értékelte a történteket.

Milica Jovanovic számára nagy feladat bizonyult a Sepsi ellen 72-54-re megnyert hazai mérkőzésen, hiszen poszttársa, Darcee Garbin sérülése miatt szinte végig kellett játszania a 40 percet. A montenegrói játékos azonban 20 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa volt, így Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője is nagyon megdicsérte őt a sajtótájékoztatón, és maga is elégedetten nyilatkozott.

Milica Jovanovic tökéletesen elviselte a Garbin hiánya okozta nyomást Fotó: Polyák Attila - Origo

Örülök, hogy sikerült egymás után két meccsen az igazi arcunkat mutatni. Külön öröm, hogy volt 20 asszisztunk, ez is mutatja, hogy igazi csapatként dolgoztunk" – mondta Jovanovic.

Völgyi Péter: kell még legalább egy győzelem

A találkozó hajrájában megsérült a Diósgyőr egyik kulcsembere, a magyar válogatott Aho Nina, aki fájdalmas arccal, sántikálva hagyta el a pályát. Völgyi Péter elárulta,

még nem tudja, hogy pontosan milyen sérülése lehet a játékosának,

de bízik benne, hogy a folytatásban is a csapat rendelkezésére tud állni.

Völgyi Péter a csoport második helye miatt is szeretne győzni Valenciában vagy Isztambulban Fotó: Polyák Attila - Origo

A DVTK-ra a következő 12 napban 4 idegenbeli meccs vár. A bajnokságban a Sopron ellen aratott siker után is veretlenül listavezető csapat az NB I-ben Szigetszentmiklósra és Ceglédre látogat, míg az Euroligában jövő szerdán a spanyol Pamesa Valencia vendége lesz, majd január végén, Isztambulban a címvédő Fenerbahce otthonában zárja a csoportkört. Az Origo kérdésére Völgyi Péter elmondta, a már biztos továbbjutás ellenére nem mindegy, milyen eredmények születnek külföldön.

"A második negyedben szinte minden téren rengeteget hibáztunk, a Sepsi pedig jól játszott, ezért olvadt el az előnyünk.

- mondta Völgyi Péter, aki már a következő meccsről is beszélt.

"A következő meccseken igyekszem mindenkinek játékpercet biztosítani, de attól, hogy a Sopronnál papíron könnyebb ellenfelek jönnek a bajnokságban, ugyanúgy fegyelmezett játék kell.

– tette hozzá Völgyi Péter.

A Diósgyőr női kosárlabdacsapata legközelebb vasárnap lép pályára, a Szigetszentmiklós elleni bajnokin.