Húszezer szurkolót vettek hülyére a német kézilabdázók

Germany - Croatia Sports EM European Handball Championship Horizontal HANDBALL
24 January 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball: European Championship, Germany - Croatia, Main Round, Group 1, Matchday 4, Lanxess Arena. Germany's players (from right) Johannes Golla, Lukas Mertens, Timo Kastening react after the defeat. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A házigazda Németország 30-24-re kikapott Horvátországtól az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság kölni középdöntő-csoportjának utolsó mérkőzésén, szerda este.

A németek elődöntőbe jutása már a meccs előtt biztos volt, így számukra és ellenfelük számára is tét nélküli volt a meccs. Ettől függetlenül ezúttal is megtelt a kölni Lanxess Aréna, de a több mint húszezer, túlnyomórészt hazai néző csúnyán meg lett vezetve.

Az első félidőben még csak próbálkoztak a németek, amikor azonban a második félidő elején sem tudtak ellépni, mintha kihúzták volna belőlük a dugót. 20-19 után a horvátok folyamatosan növelték az előnyüket, és végül hat góllal nyertek.

A horvát kapus lett a meccs embere:

A Szeged balszélsője, Marin Jelinic, klubtársa, a jobbszélső Mario Sostaric két-két, a Tatabánya jobbátlövője, Mateo Maras három góllal járult hozzá a sikerhez.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport:
Horvátország-Németország 30-24 (13-14)
korábban:
Franciaország-Magyarország 35-32 (20-18)
Izland-Ausztria 26-24 (14-8)
A végeredmény: 1. Franciaország 10 pont, 2. Németország 7, 3. Magyarország 4, 4. Ausztria 4, 5. Izland 4, 6. Horvátország 3

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jutott, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

A további program (Köln):
péntek:
az 5. helyért:
Magyarország-Szlovénia 15.00
elődöntő:
Svédország-Franciaország 17.45
Dánia-Németország 20.30
vasárnap:
a 3. helyért 15.00
döntő 17.45