Vágólapra másolva!
Hétfőn este borzalmas hírt kapott a Ferencváros, ugyanis az előző szezonban Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-döntős női kézilabdacsapat egy főszponzora egyoldalúan felbontotta a szerződést a csapattal. Az esetre reagált a közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, aki hangsúlyozta, hogy jogellenes dolog történt, ezért a klub jogi eljárást kezdeményez a Mahart Passnave Kft. ellen.

„Meg vagyok döbbenve...

Szerződést bontott a Bényi Szabolcs által vezetett Mahart Passnave Kft. Magyar Kupa-címvédő, tavalyi BL-döntős női kézilabdázóink egyik szponzora. Mindezt egyoldalúan és - szeretném hangsúlyozni - teljesen jogellenesen, arra hivatkozva, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett...

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezzel szemben tény az, hogy jobbak lettünk. Azóta Magyar Kupát nyertünk, bekerültünk Európa 4 legjobb csapata közé, vagyis a Bajnokok Ligájában döntőt játszottunk 20 ezer tomboló néző előtt (ez volt a világ egyik legnézettebb kézilabda eseménye). Idén magabiztosan és hibátlanul vezetjük a magyar bajnokságot a Győr előtt.

Ezenfelül, bejelentettünk 4 top igazolást, hogy egy-két éven belül BL-t nyerjünk és így mi legyünk a világ legjobb kézilabda csapata!

Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív.

A Mahart Passnave döntéshozói igen tájékozatlanok. Ezzel a jogtalan döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését.

Döntésükből jól látszik, hogy fogalmuk sincs az eredményeinkről, arról, milyen jó hírét visszük a hazánknak, a fővárosunknak és minden szponzorunknak itthon és külföldön egyaránt.

Láthatóan nincsenek tisztában a sport társadalmi hatásaival.

Az előző szezon szenzációja volt, hogy a Fradi bejutott a Final Fourba Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs, mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről.

Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel" – olvasható Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésében.