Vágólapra másolva!
Holtfáradt, de boldog játékosok nyilatkoztak az Origónak Kölnben Szlovénia legyőzése után.

Hanusz Egon: „Nehéz ezután a meccs után szavakat találni. Azt gondolom, azok után, hogy öt hétméterest is kihagytunk, már csak a szívünk vitt előre bennünket. A végén jött Bóka Bendegúz, bevert két büntetőt, Bartucz Laci fogott kettőt és meg is lett a meccs. Fáradtak voltunk, de nagyon akartuk ezt az ötödik helyezést. Van olyan nap, amikor semmi sem sikerül, de most a végén mégis összejött a nagy álom."

Imre Bence: „Nagyon sokat hibáztunk ezen a meccsen, de a vége óriási királyság lett azzal, hogy nyertünk.

Imre Bence dob kapura a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Történelmet írtunk.

Egészen elképesztő számomra mindez. Boldog vagyok. Nyerni mindig jó, tudtuk, hogy ez a győzelem nagy visszhangot vált majd ki. Jó Eb-t zártunk, pozitív a mérleg. Nekem most kezdődik ez a felnőtt válogatottság, fel vagyok dobva, a magyar válogatottért mindent megteszek. Annyira jó, hogy ezért a csapatért játszhatok, hogy kétgólos szlovén vezetésénél sem adtuk fel. Csodálatos csapat ez."

Sipos Adrián: „Bosszant a harmadik kiállítás, ott csináltam egy kis hülyeséget, nem vagyok büszke erre. De boldog vagyok, mert hatalmas lépést tettünk előre ezzel a magyar válogatottal.

Meccs közben kinéztem a lelátóra és egészen döbbenetes, hogy a családom mennyi energiát adott nekem. Aki követi ezt a sportágat, tudja, mennyire nehéz itt helytállni. Remélem, mostantól mindenki erőt merít ebből, az olimpiai selejtező nagyon fontos lesz nekünk."

Bóka Bendegúz: „Jól kezdtük a meccset, elmentünk két góllal, ami lehetett volna akár három is. Utána óriási küzdelem alakult ki. Kiadtuk magunkból a maximumot az egész Eb alatt. Helyén volt a szívünk, jó döntéseket hoztunk.

Lékai Máté: „Nagyon büszke vagyok a társaimra, az eredményre és arra, hogy csapatkapitány lehettem ezen az Európa-bajnokságon. Mindent megtettünk, alakulhatott volna minden másképpen, de talán nem véletlen, hogy nem így történt.

Lékai Máté (b) és a szlovén Jure Dolenec a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ez a csapat jó, minden torna más, de fontos, hogy nem voltak nagy vereségeink, egy éve még a világbajnokságon másképpen volt ez.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel az 5. helyen végzett. Ez volt minden idők legjobb Eb-szereplése a férfi nemzeti csapatnak az Eb-k 1994 óta íródó történetében.