Vágólapra másolva!
A Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy a következő szezontól a zöld-fehérek női kézilabdacsapatában folytatja a karrierjét Laura Glauser, Orlane Kanor, Darja Dimitrijeva és Valerija Maszlova is.

Az évet szombaton kiütéses győzelemmel záró Fraditól nyáron távozott a sikeredző Elek Gábor, akivel az utolsó ferencvárosi szezonjában Magyar Kupát nyert és Bajnokok Ligája-döntőt játszott a klub. Elek helyére az idény elején Martin Albertsen érkezett, ám a gyengébb szezonkezdet után októberben a dán szakember kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott vele a Ferencváros. Albertsen pozícióját azóta az addigi másodedző, Allan Heine Pedersen vette át, akinek az irányításával a Fradi jelenleg százszázalékos mérleggel áll a magyar bajnokságban, a BL-csoportkörben pedig 8 forduló után továbbjutást érő helyen található. A folytatásban azonban ennél is merészebb célokat tűzhet ki a klub, ugyanis új játékosok érkeznek a csapathoz.

Albertsen (középen) távozása vóta ismét szárnyal a Fradi Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

Kubatov Gábor elmondta, ez a négy sztárjátékos jön a Fradihoz

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor vasárnap, december 31-én megtartotta hagyományos évértékelő beszédét. Ebből kiderül, hogy nyártól

a csapatnál folytatja pályafutását az olimpiai bajnok Darja Dmitrijeva, az egyaránt világbajnok Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint Valerija Maszlova is.

„Nemcsak, hogy egyben tartjuk, hanem jelentősen meg is erősítjük a keretet a következő szezonra.

– idézte a fradi.hu Kubatov Gábort.

A világ egyik legjobb irányítójának tartott, orosz Darja Dmitrijeva 2022 óta a szlovén rekordbajnok Krim Ljubljanát erősíti. Az exgyőri Laura Glauser a decemberi világbajnokságon Franciaországgal aranyérmet nyert, és a torna legjobb kapusának választották – jelenleg a román CSM Bucuresti kapuját védi. Honfitársa, a szintén vb-aranyérmes Orlane Kanor is Bukarestben szerepel jelenleg, noha a balátlövő a Rapidnál játszik. A 22 éves, korábbi BL-döntős orosz átlövő, Valerija Maszlova az előző szezont a francia Metzben töltötte, nyáron pedig a szintén francia Brest Bretagne-hoz igazolt. Az idei BL-kiírásban Maszlova nyolc forduló alatt 48-szor volt eredményes, és az egyébként 52 gólos Andrea Lekics által vezetett góllővőlista hetedik helyén áll.