A Fradi sztárját megkérdezték, milyen varázsszerek segítették hozzá a fantasztikus eredményeihez

LEKIC, Andrea
Érd, 2023. november 11. A ferencvárosi Andrea Lekic a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Zaglebie Lubin mérkőzésen az Érd Arénában 2023. november 11-én. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Nincs varázsszere arra, hogy miként érte el sikereit, köztük az ezredik Bajnokok Ligája-gólját Andrea Lekic, a Ferencváros szerb kézilabdázója.

Az irányító - aki vasárnap lépte át az 1000 BL-gólos határt - az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy igyekszik az állandóságra figyelni, ugyanazokat a dolgokat végezni, készülni, és bízik benne, hogy elkerüli a sérülés, amiből volt már több is pályafutása során.

Lekic Görbicz Anita, a montenegrói Jovanka Radicevic és a román Cristina Neagu után negyedikként érte el a bűvös határt,

a mostani idényben pedig 51 találatnál jár. Hozzátette: a vasárnapi mérkőzés után volt egy kis ünneplés, de lesz majd egy nagyobb is december végén, amikor a világbajnoki szünet után a társai visszatérnek.

Andrea Lekic már 1002 BL-gólnál jár Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

- tette hozzá. Kiemelte azt is, hogy az előző szezonban, amikor a BL-ben bejutottak a négyes döntőbe, és finálét vívhattak, új célokat is megfogalmaztak, és most sem adnák alább.

A 36 éves Lekic kitért arra is, hogy a menet közben érkezett új vezetőedző, Allan Heine pozitív személyiség, bízik a játékosokban, az edzések már az elejétől fogva nagy intenzitásúak, és így az utóbbi időben már jó eredményeket is elérnek, ezért aztán úgy érzi, van lehetőségük a BL-ben ismét megcélozni a Final Fourt.

Lekic már lemondta a válogatottságot, így nem lesz ott a szerdán kezdődő világbajnokságon. Úgy véli, a legnagyobb esélyes Norvégia, és

bízik abban, hogy a magyar válogatott olyan helyezést ér el, amivel kiharcolja az olimpiai selejtezős szereplés jogát.

Az 1002 gólnál járó ferencvárosi játékos először a 2007/08-as idényben, a szlovén Krim Mercator Ljubljana színeiben talált a hálóba a BL-ben a svéd IK Sävehof elleni csoportmeccsen. Azóta az FTC előtt a Győri Audi ETO KC, az északmacedón Vardar Szkopje, a román CSM Bucuresti és a montenegrói Buducnost Podgorica együttesében is eredményes volt a legrangosabb európai kupasorozatban.