Győzelemmel zárta a rangos hokitornát a magyar válogatott

NAGY Gergő, jégkorong, magyar jégkorong-válogatott, hokiválogatott
Budapest, 2023. november 11. Rok Kapel (b2) és Nagy Gergő (j2) a férfi jégkorong Sárközy Tamás Emléktorna Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Tüskecsarnokban 2023. november 11-én. A magyar jégkorong-válogatott 4-3-ra legyőzte a szlovén csapatot, így a harmadik helyen zárta a viadalt. MTI/Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott nagy csatában 4-3-ra legyőzte a szlovén csapatot a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás Emléktorna szombati, utolsó fordulójában, és így a harmadik helyen zárta a viadalt.

Sárközy Tamás Emléktorna, 3. forduló:
Magyarország-Szlovénia 4-3 (3-1, 0-0, 1-2)
gól: Kovács (2.), Nemes (3.), Nagy K. (7.), Mihály (52.), illetve Jezovsek (2.), Torok (42.), Maver (48.)

Don MacAdam szövetségi kapitány ismét öt helyen változtatott az előző összecsapáshoz képest, Nagy Gergő, Vértes Nátán, Pozsgai Tamás és Vokla Roland visszakerült a keretbe, míg a kapuban Vay Ádám kapott lehetőséget.

A poprádi kapust a 2. percben Zan Jezovsek mattolta, ám 16 másodperc múlva Kovács Alex - aki pénteken debütált a válogatottban - egyenlített. Egy perc múlva Stipsicz Bence erős passzába Nemes Márton tette bele ütőjét, és már a hazaiaknál volt az előny. A 7. percben Pozsgai bravúrral tartotta be a támadóharmadban a korongot, kapura lőtt, ebbe pedig Nagy Krisztián nyúlt bele. A szlovén két kapuvasig jutottak ebben a szakaszban.

Rok Kapel (b2) és Nagy Gergő (j2) harcol a korongért a férfi jégkorong Sárközy Tamás Emléktorna Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a Tüskecsarnokban Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

A folytatásban nem született gól, viszont kimaradt két szlovén és egy hazai emberelőny. A záró játékrész elején nagyon nyomott a vendég gárda, előbb Matic Torok szépített egy bombával, majd - ahogy kiegészültek a magyarok - Nemes durván eladta a korongot saját harmadon belül, ebből pedig Luka Maver egyenlített.

Ahogy túlélte a nehéz időket a házigazda, erőre kapott, és az 52. percben Nagy Gergő passzát Mihály Ákos kapásból zúdított a hálóba. A hajrában a vendégeknek több ziccerük volt, de ezek kimaradtak.

Korábban:
Olaszország-Ukrajna 1-0, hosszabbítás után

A végeredmény: 1. Olaszország 7 pont, 2. Ukrajna 4, 3. Magyarország 4, 4. Szlovénia 3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

Csütörtökön játszották:
Ukrajna-Magyarország 5-4
Olaszország-Szlovénia 1-0
Pénteken játszották:
Olaszország-Magyarország 2-1, szétlövés után
Szlovénia-Ukrajna 5-4