Vágólapra másolva!
A Praktiker-Vác kettős győzelemmel vette sikerrel a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulóját, a török Kastamonu Belediyesi elleni párharc szombati visszavágóján idegenben 33-32-re nyert.

Egy hete hazai pályán 37-21-re nyert a Vác, szinte tét nélkülivé téve a törökországi visszavágót. A vendégek nem nevezték a meccsre a Ferencvárostól kölcsönvett Bordás Rékát, mert akkor a válogatott beálló nem léphetne pályára a fővárosiak színeiben januártól a Bajnokok Ligájában.

A Vác kettős győzelemmel bejutott az Európa-liga csoportkörébe Forrás: vacinkse.hu

Lassan lendültek játékba a felek, a vendégeknél számos hiba miatt akadozott a támadójáték, és a védekezés sem működött hatékonyan, ennek ellenére 1-2 gólnál jobban nem tudott ellépni a török rivális. Herbert Gábor vezetőedző a fiatal játékosait is bevetette, s az első félidő hajrájában valamelyest koncentráltabban támadó Vác kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A fordulást követően is hasonló volt a játék képe, a Kastamonu a váci hibákat kihasználva tartotta a szoros eredményt. A magyar együttes továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, a győzelem viszont csak a kiélezett végjátékban dőlt el, a Vác Kuczora Csenge hétmétereséből szerezte meg a döntő gólt, aki a mezőny legeredményesebbjeként tízszer volt eredményes. Az ugyancsak válogatott kerettag Bukovszky Anna - aki az első félidőben volt kapuban - három védéssel járult hozzá a sikerhez.

A hatodik egymás elleni mérkőzésen három török siker mellett harmadszor nyert a Vác.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Kastamonu Belediyesi GSK (török) - Praktiker-Vác 32-33 (14-16)
lövések/gólok: 45/32, illetve 48/33
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 8/8
kiállítások: 12, illetve 12 perc
továbbjutott: a Praktiker-Vác kettős győzelemmel, 70-53-as összesítéssel.

A második számú európai kupasorozat mezőnyének másik magyar tagjának, a Mosonmagyaróvárnak nem kell selejtezőt játszania, így két magyar együttes lesz érintett a csoportkörben, amelynek sorsolását csütörtökön rendezik.