Keretet hirdetett a magyar női kéziválogatott szövetségi kapitánya az Eurokupa-mérkőzésekre

VLAGYIMIR, Golovin
Granollers, 2021. december 8. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában Dánia ellen játszott mérkőzésen a granollersi sportcsarnokban 2021. december 8-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kihirdette 18 fős keretét az októberi Eurokupa-mérkőzésekre Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának hétfői beszámolójában a szövetségi kapitány kiemelte: hasonló kerettel vágnak neki az Eurokupa-találkozóknak, mint tavasszal, az Izland elleni vb-selejtezőknek.

- mondta Golovin Vlagyimir a térdműtét miatt hosszú kényszerpihenő elé néző balátlövőről.

"Albek Annát a visszatérők oldalán köszönthetjük, jó formában játszik klubcsapatában, bízom benne, hogy ezt a válogatottban is tudja folytatni. A szakmai stábban is történt változás, kapusedzői poszton Tatai Péter csatlakozott hozzánk, Janurik Kinga viszont szintén nem tud velünk lenni, sérülése miatt" - fejtette ki.

A keretbe nem került be Planéta Szimonetta és Tomori Zsuzsanna sem.

Keretet hirdetett Golovin Vlagyimir Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A nemzeti csapat jövő szerdán Debrecenben látja vendégül a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiát - a találkozóra még kaphatók jegyek -, a második körben, jövő vasárnap pedig az osztrákok vendége lesz Schwechaton.

A mezőny negyedik tagja a svájci válogatott. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.

Az Eurokupában ezúttal azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A női válogatott kerete:
kapusok:
Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
jobbszélsők:
Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
jobbátlövők:
Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
irányítók:
Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER)
beállók:
Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
balátlövők:
Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
balszélsők:
Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)