Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata fennállása során először győzte le idegenben a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes Barcelonát, ezzel pedig Gulyás Péter, a veszprémi klub másodedzője szerint "történelmi" sikert vitt véghez a csapat csütörtök este.

A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a BL csoportkörének hatodik fordulójában, ráadásul a katalánok korábban mindössze egyszer - a német THW Kieltől - kaptak 41 gólt a sorozatban.

"Próbáltuk lassítani őket, minél lassabb támadásokat vezetni. Majd utána, amikor ők cserélgették a pozíciókat, onnantól mi kezdtünk el futni.

mondta a mérkőzést követően a Kossuth Rádiónak Gulyás Péter, aki azt is kiemelte, milyen fontos szerepet játszottak a magyar szurkolók ebben a sikerben.

Történelmi sikert ért el a Veszprém a Barcelona ellen Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Köszönet nekik, hogy idáig elutaztak értünk, ma azt lehet mondani, hogy hazai pályán játszottunk, de idézőjelbe téve ez csak egy győzelem" - hangsúlyozta a magyar szakember. Hozzátette, még négy mérkőzése van az együttesnek a téli szünetig, és ezeken is győztesen szeretnék elhagyni a pályát.

Gulyás azt is elárulta, hogy ez a siker fontos állomás volt számukra, mivel pontot vesztettek a dán GOG együttese ellen, így viszont még mindig versenyben vannak a csoportelsőségért.

Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz.