Vágólapra másolva!
Juhász Dorka, az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) érdekelt Minnesota Lynx magyar játékosa büszke arra, amit a szerdán zárult szezonban újoncként elért.

A 23 éves kosaras a klubnak adott idényértékelőjében arról beszélt, az elején nem igazán tudta, mire számíthat majd azok után, hogy a Lynx az amatőr játékosbörze 16. helyén választotta. Ugyan negyven mérkőzést játszottunk az alapszakaszban, és még hármat a rájátszásban, de nagyon gyorsan eltelt az idő az edzőtábor kezdete óta.

- tekintett vissza az idény mellett a Connecticut Sun ellen 2-1-re elvesztett párharcra a rájátszásban.

Juhász Dorka nagyon bízik benne, hogy jövőre még jobb lehet Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Sarah Stier

A magyar játékos kiemelte, annak örül legjobban, hogy megkapta az esélyt a bizonyításra, így megmutathatta a szakmai stábnak, valamint a szurkolóknak, mit tud. Edzőjétől, Cheryl Reeve-től rengeteget tanult, ugyanakkor a tréner neki és a szintén újonc csapattársának, az ősztől Győrben játszó Diamond Millernek hagyta, hogy saját hibáikból is okuljanak, azokon túllépve fejlődjenek. A

- elemezte idényét Juhász.

Az európai klubszezonban majd az olasz Schiót erősítő játékos számára extra motivációt jelentett, hogy második körös draftoltként kiharcolja a helyét a csapatban, és úgy érzi, keményen megdolgozott azért, hogy bekerüljön a kezdőötösbe.

- mondta a kosaras, hozzátéve, leginkább talán azzal elégedett, hogy meg tudta mutatni azt a sokoldalúságot, ami a játékát jellemzi.

- mondta Juhász, akire az olasz bajnokság mellett Euroliga-szereplés is vár a Schióval.

- fogalmazott Juhász Dorka, aki első WNBA-szezonját meccsenkénti 6 pontos, 6,5 lepattanós és 2,6 gólpasszos átlaggal zárta.