Vilmos herceg és Katalin hercegné külön utakon jár

ORIGINAL royals Horizontal
Britain's Prince William, Prince of Wales and Britain's Catherine, Princess of Wales greet well-wishers during a visit to St David's Cathedral in south-west Wales on September 8, 2023, to commemorate the life of Her Late Majesty Queen Elizabeth II on the first anniversary of her passing. (Photo by TOBY MELVILLE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szeptember 8-án Franciaországban kezdetét vette a rögbi-világbajnokság, a nézőtéren pedig a brit királyi család tagjai is helyet foglaltak. Azonban nem volt köztük teljes az egyetértés, ugyanis Vilmos herceg Wales, míg Katalin hercegné Anglia győzelmét szurkolta ki az első fordulóban.

A rögbi világbajnokság a világ legnézettebb sporteseményei közé tartozik, különösen az angolszász országokban örvend hatalmas presztízsnek. Nem véletlen, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné is rajong a sportágért, előbbi iskolai éveiben játszotta is.

Az első forduló már lezajlott a franciaországi rögbi világbajnokságon, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy a legizgalmasabb mérkőzést Wales és Fidzsi-szigetek összecsapása hozta, amelyet a helyszínen izgulta végig Vilmos herceg is. Míg a brit trónörökös a walesi, addig felesége, Katalin hercegné az angol rögbiválogatott védnöke és szurkolója egyben, ő simább győzelemnek örülhetett Argentína ellen.

Vilmos herceg a Wales-Fidzsi-szigetek meccsen a bordeaux-i stadionban Forrás: AFP/Romain Perrocheau

Sem Anglia, sem Wales nem tartozik a legnagyobb esélyesek közé, viszont a negyeddöntőben egymás ellen játszhatnak, ha az egyik első, a másik második helyen jut tovább csoportjából, s ez a párosítás szembeállítaná egymással Vilmost és Katalint is.

Mindkét csapat fontos győzelemmel nyitott a vb-n, Anglia 27-10-re nyert Argentína ellen, míg Wales 32-26-ra Fidzsi-szigetek válogatottjával szemben, úgy, hogy az utolsó pillanatban az óceániai csapatnak nagy esélye nyílt a fordításra, de nem tudott élni vele.