Papír híján a zokogó kisfiú alsónadrágját írta alá a világbajnok sportoló - videó

Faf de Klerk, rögbi, dél-afrikai rögbiválogatott, Dél-Afrika
South Africa's scrum-half Faf de Klerk waves to supporters after victory in the France 2023 Rugby World Cup Pool B match between South Africa and Scotland at the Velodrome Stadium in Marseille, southern France on September 10, 2023. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
A franciaországi rögbi-világbajnokság csoportkörének első fordulójában a címvédő Dél-Afrika 18-3-ra legyőzte Skócia válogatottját, majd egy afrikaiaknak szurkoló kisfiú számára még boldogabban zárult az este.

A dél-afrikai zászlós arcfestéssel is rendelkező gyermek láthatóan nagyon szeretett volna autogramot kapni a kedvenceitől. Papír azonban nem volt nála, de a négy évvel ezelőtti világbajnok csapatban is szereplő Faf de Klerk leleményes volt:

a kisfiú megfordult, ő pedig az alsónadrágját írta alá.

Az autogramosztás után aztán a könnyek között lévő gyermek egy ölelést is kapott, így lett teljes a boldogsága.

A dél-afrikaiaktól az alsónadrággal kapcsolatos különös szokások egyébként sem idegenek, hiszen a meccs során Steven Kitshoffnak kilátszott a rózsaszín, papagájmintás alsóneműje; De Klerk pedig négy éve

úgy ünnepelte a világbajnoki címet, hogy a csapatnak gratuláló Harry herceg előtt gatyára vetkőzve ivott pezsgőt a trófeából.

A címvédő dél-afrikaiak legközelebb vasárnap, Bordeaux-ban, Románia ellen lépnek pályára a rögbi-világbajnokságon.