Vágólapra másolva!
Szlovéniában szeptember 15. és 17. között az I Feel Slovenia turisztikai ügynökség háromnapos programsorozatot szervezett, amelynek legfőbb látványossága a világhírű Bledi-tó közepén, a vízfelszínen felállított kosárlabdapálya. Szombaton 3x3-as kosárbajnokságot rendeztek a különleges helyszínen, az izgalmas mérkőzések mellett fantasztikus szurkolói zóna, látványos zsákolóverseny, valamint az NBA hangulatát idéző elképesztő showműsor várta a kosárlabda szerelmeseit.

Kiküldött munkatársunk helyszíni beszámolója Szlovéniából.

A szlovének világsztár kosárlabdázója, Luka Doncic nevével fémjelzett Luka 2 Bled elnevezésű esemény szombaton 10 és 19 óra között tartalmas programokkal és izgalmas mérkőzésekkel várta a kosárrajongókat. A szervezők Szlovénia egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, a világhírű Bledi-tó közepén állítottak fel egy lenyűgöző kosárlabdapályát, ahol nemzetközi korosztályos csapatok - köztük magyar résztvevőkkel - vívtak egymással 3x3-as mérkőzéseket.

Az I Feel Slovenia turisztikai ügynökség jóvoltából a külföldi újságíró kollégákkal együtt

a VIP-páholyból tekinthettük meg a 18 órakor kezdődő döntőket, valamint az azt megelőző zsákolóversenyt és a látványos showműsort.

Emellett a szurkolói zónában is szétnézhettünk, ahol a rajongók rengeteg ügyességi feladatban és játékban vehettek részt, és az ajándékboltban NBA-ereklyéket, főként Luka Doncic nevével ellátott mezeket vásárolhattak.

Luka Doncic mezei voltak a legkelendőbbek a szurkolói zónában Forrás: Origo

Egy időben mindig két meccs zajlott a pályán, a bajnokságban három korosztályos magyar csapat - két U14-es férfi, valamint egy U14-es női - vett részt, mindegyik magyar együttes szoros és izgalmas összecsapásokat vívott a csoportkörben.

A zseniális hárompontosok és a látványos zsákolások mellett olykor egy-egy elhibázott dobás a vízben landolt, de a lelkes önkéntesek csónakkal vagy SUP-pal azonnal a labda után eveztek, eközben a játékosok kifújhatták magukat és átbeszélhették a taktikát.

A meccsek közbeni rövid programok hangulata az NBA-t idézte, a zsákolóverseny és döntőket felvezető showműsor teljesen lenyűgözte a szurkolókat és a sajtó munkatársait.

Ami a bajnokság végeredményét illeti, a férfi és a női torna döntőjében is hazai győzelem született, mindkét trófeát szlovén csapat hódította el.