Megállíthatatlanul robog a német bajnokságban a magyar válogatott kézis csapata

SZITA Zoltán; BÓKA Bendegúz; SIPOS Adrián; MIKLER Roland Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Izland meccs
Kristianstad, 2023. január 14. Szita Zoltán, Bóka Bendegúz, Sipos Adrián, Székely Márton és Mikler Roland (b-j), a magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 30-28-ra győztek Izland ellen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A válogatott Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen hazai pályán 34-26-ra nyert a TSV Hannover-Burgdorf ellen a német férfi kézilabda-bajnokság pénteki játéknapján.

A Bundesliga honlapja szerint a beálló mindkét kapura lövését gólra váltotta.

Együttese hét meccs után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

A német másodosztályban a GWD Minden 32-26-ra győzött az Elbflorenz otthonában, a mindeni Éles Benedek öt kísérletből háromszor volt eredményes. Együttese három vereség mellett másodszor nyert.

Sipos Adrián (középen) nem csak a válogatottban, a klubcsapatában is remekel Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mindkét magyar érdekeltségű csapat házigazdaként győzött a szerb élvonalban: a címvédő, kupagyőztes és Európa-kupa-aranyérmes RK Vojvodina 32-24-re verte a Partizan Beogradot, a 11-szeres válogatott Sunajko Stefan két kísérletből egy gólt lőtt. A Szerb Kupa-ezüstérmes Dinamo Pancevo 29-21-re nyert a Dubocica ellen, Dörnyei Borisznak egy lövése volt, de ezúttal nem talált a hálóba.

A Vojvodina mind a négy eddigi meccsét megnyerte a bajnokságban, a Dinamo Pancevo három győzelemmel és egy vereséggel áll.

A spanyol ligában Jánosi Tamás együttese, az Ángel Ximénez Puente Genil odahaza 37-27-re verte a Puerto Saguntót, a magyar játékos mindhárom lövését gólra váltotta. Csapata két sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll a tabellán.