Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata vasárnap a francia Brest Bretagne otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójában. A klub beszámolója szerint váratlanul nehézre sikerült az eljutás a francia városba.

A tavaly BL-bronzérmes győriek Bécs-Párizs-Brest útvonalon terveztek volna eljutni a meccs helyszínére, ám

a bécsi repülőtéren bekövetkezett késés miatt nem érték el a Párizsból induló járatot, amely nem várta meg őket.

A csapat ezután hiába próbálkozott, péntek este nem tudott továbbutazni a fővárosból, miután

egyetlen kifelé induló repülőre vagy vonatra sem kaptak helyet.

A játékosoknak és a stáb tagjainak így Párizsban kellett tölteniük az éjszakát, ám a szállásra való eljutás sem zajlott könnyedén: a csomagok nélkül a csupán 23 óráig közlekedő kisbuszokra már nem fért volna fel mindenki,

a taxik pedig eleinte nem akarták fuvarozni őket, mondván, túl közel (5 km-re) van a célállomás.

Végül mégis eljutottak a szállásra, ahonnan másnap (szombaton) hajnalban indult vissza a reptérre egy busz, hogy elérjenek egy Nantes-ba tartó repülőt, ahonnan busszal tették meg a maradék 300 km-es távot. Ám

a párizsi reptérre menő busz rossz terminálnál tette ki a győrieket, ahonnan a rendőrség és a biztonsági szolgálat által elrendelt riadó miatt nem tudták gyalogosan megközelíteni a szükséges épületet.

Szereztek tehát egy másik buszt, ami szintén nem jó terminálra vitte a csapatot, de innen gyalog már eljutottak a megfelelő helyre, és elérték a Nantes-ba tartó járatot – amelyen már "csak" a borzalmas szagra volt panasz.

Ezek után Nantes repterén kisebb csoda, hogy már várták a győrieket a csomagjaik és a busz, ami Brestbe vitte őket.

Ahogy a klub közösségi oldalán írták: