Szívszorító szavakkal köszöntötte a testvére a magyar pólóválogatott vb-hősét

waterpolo Horizontal, Vogel Soma
Hungary's Soma Vogel makes a save during the men's gold medal water polo match between Greece and Hungary at the World Aquatics Championships in Fukuoka on July 29, 2023. (Photo by Yuichi YAMAZAKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott szombaton megszerezte a világbajnoki címet Fukuokában, miután a fináléban ötmétereseket követően legyőzte Görögországot. A büntetőpárbaj hőse a magyar csapat kapusa, Vogel Soma volt, aki négy görög ötméterest is kivédett. A 26 éves kapus szintén vízilabdázó bátyja, Vogel Simon hétfőn a közösségi oldalára írt bejegyzésben mondta el az érzéseit az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, és immáron világbajnok öccsével kapcsolatban.

„Drága Öcsèm!
Hát itt vagyunk, világbajnok lettèl.
Sok èrzès kavarog bennem, emlèkek mikor

legalábbis én így gondoltam, neked mindig olyan könnyűnek tűnt az egész, de lehet csak nekem látszódott úgy.
Emlékszem a kis vízben, amikor egészpályán játszottunk, ott is egy-egy védésnek és gólnak úgy tudtunk örülni mint, ahogy te tetted most az utolsó lövésnél. Talán az utóbbi fontosabb védés volt most így belegondolva" – kezdte a bejegyzését Vogel Simon.

valahogy ezt tekintettem a "normálisnak", ahogy az egyszer sikerült, ott úgy hittem nem tudnak majd megállítani minket, de nem így lett.

Szomorúság nem miattad, magam miatt ,hogy nem lehetek ott veled, nem én ugorhatok a nyakadba elsőként, mint csapattársad és mint testvéred.
Szerencsére ez pár másodpercig tart, utána a büszkeség tölt el és öröm, hogy sikerült elérned azt ami nekünk oly "természetes" volt.
Bátran tudom kijelenteni, hogy

Következő cél Párizs.
Ui: Én az összes ötméterest belőttem neked akkor" – írta Vogel Simon.